• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychloroláda jako dech
Napište svůj komentář k receptu

Rychloroláda jako dech

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychloroláda jako dech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr umícháme se žloutky a kakaem, přidáme sníh z bílků. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 8 minut. Roládu vyklopíme a nesvinujeme. Necháme vychladnout a natřeme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový dech bez mouky

Jablkový dech bez mouky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Mrkev jako maso

Mrkev jako maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 2. 8. 2007 16:11

    Děkuji Marie, já ji dneska vyzkouším. Moc mě láká, jen je tu podobných verzí víc, ale tato bude hodně kakaová, což máme rádi, dám asi 5 vajec. Zdena

  • Marie L. | 2. 8. 2007 14:53

    Paní Zdeno, podle mého názoru je jedno co šleháte dřív, ale počkejte si na další odezvy. Já poslední dobou šlehám nejdříve bílky, do nich zašlehám cukr a utvoří se opravu hodně hustá hmota, pak už jen lehce metličkou zašlehám žloutky a opatrně mouku, tady v tom případě kakao. Takhle to dokonce doporučoval v jenom pořadu v televizi prof.kuchař. Toto se mi osvědčilo nejlépe. Když se šlehají celá vajíčka, trvá to hodně dlouho a pěna je pořád taková řidčí. A tenhle moučník je výborný, ale myslím těch 8 min na upečení je dost. Já ho pekla chviličku, snad ne ani ty 4 min.

  • Anonym | 2. 8. 2007 13:34

    Jaký je rozdíl, když jednou se šlehají nejdříve bílky někde nejdříve žloutky a někde celá vejce? Čtu si recepty na tyto bezmoukové rolády a nevím jak to mám udělat.Děkuji Zdena

  • Monika Vejvodová | 7. 6. 2007 08:43

    Děkuji za přidání fota. Jen chci podotknout, že jsem roládu neplnila šlehačkou, ale mandlovým pudinkem.

  • Regína Prostá | 16. 5. 2006 19:04

    Ježkovo oči co jsem udělala špatně,všechno se mi přilepilo na pečící papír a vůbec to nešlo dolů,a věřte mu dělala jsem to přesně podle Vás.Všechno mi to zůstalo na tom papíru a bylo to nepoužitelné,asi jsem opravdu antitalent na pečenía přitom mě to moc baví -díky Regína

  • Anonym | 4. 4. 2006 14:16

    Ano, až vychladne, tak natřít a svinoutV

  • Kristen | 4. 4. 2006 06:46

    Mám asi hloupou otázku: Vy tu roládu svinete až po vychladnutí na natření šlehačkou?

  • Jaroslava Oumarová | 3. 4. 2006 13:54

    Paní Vlasto, já jsem ten recept neposílala, jen jsem reagovala na Váš dotaz:-) Chvála patří někomu jinému.

  • Vlasta | 3. 4. 2006 13:24

    Paní Jarko, děkuji za recept. Pekla jsem v sobotu. Roláda byla báječná, plnila jsem jí jen šlehačkou vč. ztužovače a do ní jsem zamíchala mleté ořechy.

  • Jana Povolná | 2. 4. 2006 21:16

    děkuji všem za rady... určitě vyzkouším a dám vědět,jak jsem uspěla... :-)))

  • Di | 2. 4. 2006 19:59

    Jano, šlehačka v roládě vydrží i déle než do druhého dne, ale musí být v lednici, jak píše jaja. Já šlehačku ještě pro jistotu svařím s trochou vanilkového cukru. Po vychladnutí a zchlazení v lednici, vyšlehám.

  • jaja 13 | 2. 4. 2006 16:09

    Roládu je potřeba uschovávat v ledničce, vydrží tak 2 dny po naplnění.

  • Romana | 2. 4. 2006 14:45

    Jano, použijte šlehačku Rama cremefine na šlehání. Do ní se nemusí dávat ztužovač a vydrží vám pořád krásně tuhá. Mám to vyzkoušené plním a zdobím s ní dorty.

  • Jana Povolná | 2. 4. 2006 10:41

    Vydrží ta roláda do druhého dne?Nebo se musí sníst hned? Neumím si představit tu šlehačku,druhý den přece musí povolit a rozblemcnout se.Je tedy pravda,že do šlehačky nedávám ztužovač,protože mi to doma nechtějí jíst :-( a bez toho ztužovače by to asi nešlo :-( ,ale stejně jí asi zkusím...

  • Jitka Patrovská | 1. 4. 2006 18:25

    dámy dlouho jsem nic tak dobrého nejedla moje rok a půl stará dcera si moc pochutnává. Vřelé díky

  • jitka Patrovská | 1. 4. 2006 18:19

    roláda se peče na vymazaném plechu nebo na peč. papíře?

  • Zdeňka Svačinová | 1. 4. 2006 14:20

    Taky peču tuto výbornou roládu už několik let,vyšlehám 5 celých vajec se 100 g cukru a přidám 50 g kakaa.A šlehačky dávám 2.Peču na 200 st. 7 minut.

  • Jaroslava Oumarová | 31. 3. 2006 21:51

    Ano, vyšlehám žloutky s cukrem, pak teprve vmíchám prosáté kakao a sníh. Peču na papíru v mírné předehřáté troubě - na 150°C.

  • Anonym | 31. 3. 2006 20:26

    Prosím, cukr se žloutky do pěny? A musí být vymaštěný plech nebo může být pečící papír?Kamarádce se tato roláda prý srazila, v čem udělala chybu? děkuji

  • Jaroslava Oumarová | 31. 3. 2006 19:04

    Ještě jsem si vzpomněla: plním ji oloupanými banány - vejdou se 2 větší a šlehačkou. Ani jahody v létě tam nejsou špatné:-))

  • Mirka | 31. 3. 2006 19:04

    Ta je opravdu úžasná, maminka ji dělá roky a vždy se po ní jen zapráší!

  • Anonym | 31. 3. 2006 18:55

    Nebeská roláda bez mouky - tentýž recept s komentáři

  • Anonym | 31. 3. 2006 15:30

    Tohle je výberné těsto, vždy se mi povedlo

  • Vlasta Spoustová | 31. 3. 2006 14:04

    Moc děkuji, hned udělám Vlasta

  • Jaroslava Oumarová | 31. 3. 2006 13:42

    Paní Vlasto, nepatří. To je roláda bez mouky, recept znám. Místo mouky je tam to kakao. Už jsem ji pekla několikrát a je dobrá, nebojte se:-)

  • Vlasta Spoustová | 31. 3. 2006 13:37

    Nepatří tam prosím také 4 lžíce mouky?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

111
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
107
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
49
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Domácí rychloutopenci
Domácí rychloutopenci

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Hvězdy se sešly na tenise: Krampol přijel kondolovat!

Hvězdy se sešly na tenise: Krampol přijel kondolovat!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Rychločína
Rychločína
Rychlokvašky
Rychlokvašky
Rychlokvašky mého manžela
Rychlokvašky mého manžela
Rychlovka čína
Rychlovka čína
Rychlovka s gnocchi
Rychlovka s gnocchi
Rychlovka z papiňáku
Rychlovka z papiňáku
  • Recepty.cz
  • Rychloroláda jako dech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact