Naložili jsme podle návodu rychlokvašky a po několika dnech se nám nahoře vytvořila bílá plíseň připomínající vatu :'( . Nevím zda je to na závadu. Nevypadá to tedy nijak vábně.
dělaly jsme rychlokvašky podle daného receptu a přijde mi že jsou moc zakalené,je možné že se mohly skazit,měly jsme je ve tmě a teple :-(
Mléčné kvašení za 3-4 dny??? Naprostá hloupost! Minimum je 10 dnů
vyborne diky za vylepseni cukrem
Já dávám na litr vody 1 polévkovou lžíci soli. S polečně s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem 10 min povařím. Nechám vychladnout. Do slenice naskládám: propíchané okurky kopr nakrájený křen feferonky pár stroužků česneku cibuli vinný list kopr višňový list list křenu list černého rybízu Zaliji nálevem a za cca 10 dní ..... 8-)
Také dělám rychlokvašky tímto způsobem, akorát místo kopru dáváme vinný list.
Tento recept děláme leta. Letos se ale mému tatíkovi podařilo zaměnit gramy a deka... A okurky ne a ne kvasit :-D :-D :-D
V tomto receptu je množství pouze u vody a soli. Okurky prokládáme koprem a višňovým listím. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby :-P
...tady už jsem fotku přidával :-( ,je ještě ve staré fotogalerii ;-)
Takto je dělávala už moje prababička a měly fakt říz :-).Teď už mléčně vykysaly a jsou jako od babči-na jedničku!Jiří
Octový nálev nezpůsobí mléčné kvašení a pak to nejsou kvašáky
ahojky Daniello!Dekuji za zpravicku!!!!
Egregy, ja osobne zalevam okurky lakem, ktery mi zustane z nakladanych, pouze pridavam cesnek, feferonku a trochu prisoluji. Vse ostatni uz tam je, neni treba dochucovat. Pokud chcete urychlit kvaseni, pridejte kousek chleba. Kvasi to jedna basen a jsou vyborne.
Rad bych se optal,zda je mozne zalevat okurky i klasickym octovym nalevem...za odpoved predem dekuji s pozdravem Egregy...
tak jsem je ted nalozil a tesim se na vysledek :)
je to opravdu mnamka
jeden hrebicek a kulicka noveho koreni to je to ,co tomu chybelo..
a co spenat?
Tento recept je nejlepší z těch,co jsem již vyzkoušel.Používám jej každoročně, pouze okurky zalévám vychladlým lákem.Konzumuji cca 8 - 10 den,dle teploty v místnosti.
Dávám na 1l vody 5 dkg soli a ještě přidávám 1 feferonku. Jinak dělám stajně. Jsou pikantní a vynikající.
kvasaky taktiez zavarim ale odporucam zavarat malicke kvasaky,velke kone budu moc blatove
Na litr nálevu dávám dvě polévkové lžíce soli, jednu lžíci cukru, někdy na plátky nařezaný čerstvý křen, kopr a vinné listy - chuťovečka
Dávám na 1 kg okurek 4 dkg soli, jinak mám stejný recept - jsou opravdu výborné
Neškodí dle chuti přidat do 4 litrové sklenice 2 až 3 na plátky nakrájené stroužky česneku. Okurky jsou pak pikantnější.
Pokud je hned nesníme,tak je možné je vybrat z láku,ten přecedit přes plátýnko-převařit.Kvašáky naskládat do sklenic a přelít tímto vychladlým nálevem a jen nachilinku-jen co se víčka vyploulí směrem nahoru,tak je dát sterilovat. V zimě si pak pochutnáváme také na kvašácích.
Ocet netřeba vykvací samo, utvoří se bílý povlak ale ten není na závadu....Okurky jsou vynikající
Přidala jsem trochu cukru, asi 25g, jsou vynikající.
co takle dát ocet? Nebo není potřeba?