Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí prosypeme solí, kmínem a pepřem. Nakonec přidáme bobkový list. Přelijeme převařenou vlažnou vodou, zakryjeme a necháme kvasit 3 dny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ladka stafl
|31. 5. 2010 10:37
Jiříku, díkly za připomenutí - tohle dělala babička a bylo to vynikající, musím to oprášit :-)
recepty 73
|25. 5. 2010 13:41
Takto připravené zelí jsem jedl tepelně upravené na návštěvě.Bylo chuťově výborné...,nevím zda tím kvašením či tepelnou úpravou...,recept jsem si odnesl,budu muset vyzkoušet :-))