ks
špekáček
(Nebo odpovídající množství libového točeného salámu)
3
ks
cibule
1
sklenice
sterilovaná zelenina
3
ks
okurka
sůl
pepř mletý
cukr
Trošičku
1
lžíce
hořčice plnotučná
2
balíček
majonéza
Postup přípravy receptu
1
Špekáčky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na tenčí kolečka, cibule taktéž. Okurky nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přilijeme Moravanku i s nálevem, větší kousky pokrájíme, osolíme, opepříme a dle vlastní chuti trošku přisladíme.
2
Dáme hořčici, majolku a dobře promícháme. Dá se konzumovat ihned, ale lepší je nechat utopence uležet do druhého dne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MIRKA AKRIM
|12. 8. 2010 09:38
Vcera jsem to umichala a bylo to super. Ani se to nestacilo rozlezet, manzel moc pochvaloval.
Anonym
|8. 4. 2008 09:05
Ale to už Lenka píše o úplně jiném receptu, nezná toto, ale zná Rumcajs salát.
Věra z Dc
|8. 4. 2008 09:00
Pane Froněk, špekáček rozpůlím, rozčtvrtím a pak držím pohromadě a krájím na plátky dle svého uvážení já dělala asi půl cm. U Moravanky jsem pokrájela jen okurky na kolečka a cibuli na kolečka Zasílám pro dopřesnění foto.
Věra z Dc
|8. 4. 2008 07:18
Lenko to co děláš ty, znám pod názvem sloní žrádlo :-)) mimochodem také velmi chutné, ale trochu jiné než tento recept.
Lenka
|7. 4. 2008 16:50
Já to znám už leta pod názvem "Rumcajs salát". Nedává se tam sice ta Moravanka, zato se předem prohřejí v rendlíku dochucovací přísady (hořčice,vorčestr, kečup, olej, cukr, ocet, sůl, pepř) - aby se dobře spojily. Dál už je vše stejné a je to dobré se slaným rohlíkem.
Věra z Dc
|7. 4. 2008 12:17
Pro informaci všem co zde píší, recept jsem vyzkoušela a je opravdu moc chutný, tak jak píší vše dle receptu.... a funguje to a je to chuťovka a dá se to jíst hned, odleželé zkusím večer a už se těším.... odzkoušejte a budete mile překvapeni. Dávám 1
Anonym
|4. 4. 2008 20:50
Někdy dělávám utopence na kolečka, protože když si je dáváme, tak máme každý mističku a vidličku a krásně se pojídají. Také tehdy, když zapomenu je naložit hodně dopředu, tak tyto menší kousky stačí uležet kratší dobu, protože se dřív protáhnou.
Anonym
|4. 4. 2008 20:32
Nechápu pane Froňku, proč by se měl autor receptu spojovat s vámi a nemohl dopřesnění napsat nám všem. A také nevím, co je vám nepochopitelné na tom, že se dá něco do mísy, pak se to osolí a promíchá.
Olga
|4. 4. 2008 19:30
Toto mi pripadá skôr ako šalát zo špekačkov, nie ako utopenci, ale môže to byť tiež dobré, sú tam samé dobré veci.
Renata Petroušová
|4. 4. 2008 12:59
No nevim,jestli to bude chutnat,jako utopenci.Raději si dám tu práci a udělám je naložené
Václav FRONĚK
|4. 4. 2008 08:55
Zaujal mne recept,ale zcela ho nepochopil.Byl bych rád,kdyby se se mnou autor spojil ohledně dopřesnění.(např,špekáčky rozčtvrtit a pak ještě nakrájet na plátky ? To už je droboť.I postup je mi nejasný.(zalijeme a pak osolíme a opepříme ?) Jinak bych to zkusil po dopřesnění.