Hotové plundrové těsto (lze koupit v prodejnách Albert) rozbalíme a na šířku rozřízneme na dvě poloviny. Každou polovinu posypeme na kousky nakrájenou čokoládou (nejlepší je čokoláda na vaření nebo pokud nevíte co s přebytky vánočních nebo velikonočních figurek) a nasekanými ořechy (mohou být i mandle, rozinky, kandované ovoce a cokoliv co máte rádi), lehce pocukrujte vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Oba pláty těsta stočte do rolády a rozkrájejte je na cca 1,5 cm dílky.
2
Na pečící papír na plech položte dílek řeznou plochou dospodu a lehce přitlačte, aby se těsto otevřelo do tvaru šnečí ulity. Pečte do zezlátnutí.Recept je velmi rychlý - ideální v případě nečekané návštěvy - i s pečením je hotový do 30 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta
|19. 4. 2007 17:32
Je podobné listovému - dělají se z něj v pekárnách loupáky (plněné čokoládou, marmeládou atd.).
Ivana Přikrylová
|19. 4. 2007 14:54
Plundrové těsto, to slyším poprvé. Jakému druhu těsta je podobné? Listovému, lineckému ...?
Markéta
|18. 4. 2007 18:05
Z listového těsta dělám slaný "protiklad" - do rolády zalalím šunku, sýr a nějaké voňavé bylinky a upeču. Když to dám na jeden stůl se šneky nikdo neví, kam sáhnout dřív:-).
Markéta
|18. 4. 2007 18:05
Z listového těsta dělám slaný "protiklad" - do rolády zalalím šunku, sýr a nějaké voňavé bylinky a upeču. Když to dám na jeden stůl se šneky nikdo neví, kam sáhnout dřív:-).
Máří
|18. 4. 2007 11:54
Znám, dělám z listového těsta. Jako náplň lze použít i samotný krystalový cukr se skořicí, kakao, mletý mák s cukrem. Nebo slanou variantu - strouhaný sýr, bylinky, česnek apod.
Irena Klasová
|18. 4. 2007 10:12
U nás Albert není, jen Kaufland, Lidl, Plus a Delvita. Jinak se mi recept zamlouvá. Figurky velikonoční nějaké zbyly.