V tomhle bezmasém pokrmu inspirovaném Indií se voňavé koření skvěle snoubí s chutí cizrny, mrkve, zázvoru, česneku, kokosového mléka a čerstvého koriandru. Nejlépe si ho vychutnáte s rýží basmati.
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na pánvi na troše oleje, zhruba po 2 minutách přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Restujte asi 3 minuty. Mrkev očistěte, pokrájejte na kolečka a přidejte do základu. Restujte další 3 minuty, přidejte cizrnu bez nálevu, kokosové mléko a vývar. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 5 minut.
Mezitím umixujte koriandr, chilli papričku a jarní cibulky se sezamovým olejem, rybí a sójovou omáčkou. Pastu vmíchejte do pokrmu a už jen krátce provařte. Karí rozdělte do misek, zasypte sezamem a zbylým koriandrem. Podávejte s rýží.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)