• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychle, zdravě a chutně losos
Napište svůj komentář k receptu

Rychle, zdravě a chutně losos

autor: knoma
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 68
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rychle, zdravě a chutně losos

Suroviny

4 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      dl olivový olej přibližně panák
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks pomerančová šťáva i ze 2 v případě menší šťavnatosti
    • 800
      g losos závisí na apetitu strávníků

Postup přípravy receptu

1
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou úpravu.

RADA: Jak obalovat rybí maso?

2
Základ je v marinádě, do které patří: olivový olej, pomerančová šťáva, citrónová šťáva, sůl a pepř. Tyto ingredience smícháme a prošleháme metličkou, stačí i trochu víc zabrat vidličkou, aby se ingredience pravidelně rozprostřely.
3
Do takto jednoduše připravené marinády namočíme očištěného a naplátkovaného lososa (může být se šupinami i bez, v případě šupin se pak kůže nejí) a necháme jej v ní ležet nejlépe 1h - 3h, v případě nouze postačí i 20 min, ale je lepší vydržet.

RADA: 10 chyb při vaření, které zaručeně děláte i vy!

4
Losos se v marinádě zbarví směrem od proužků do bíla.
5
Marinovaného lososa vložíme buď do zapékací misky, nebo do alobalu a pak jej vložíme do rozehřáté trouby (naše na 220) na 8 - 10 min a ke konci necháme trochu opéct pod grilem.

RADA: Jak dlouho vydrží maso v lednici?

6
Během pečení můžeme lososa podlít marinádou, a nebo si samotnou marinádu vedle v hrnečku svařit a hotový kousek tím pak na talíři přelít.
7
Jestli máte pocit, že bude losos kyselý kvůli citrusové marinádě, tak by neměl být, ta akorát zvýrazní samotnou chuť lososa, rychlá tepelná úprava zase umožní plátkování.
8
Podáváme buď s bramborem, či jeho úpravou, opečeným chlebem (což je naše oblíbená příloha), prostě co hrdlo ráčí.
9
Přeji dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Lososové krokety s kokosem

Lososové krokety s kokosem

Lososové sashimi

Lososové sashimi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 30. 10. 2016 14:48

    Velmi dobré, také jsme právě ochutnali a též přisladili agávovým sirupem - výborné se šťouchanými bramborami se smetanou a pažitkou. :-)

  • Ivan | 30. 5. 2016 11:00

    Ahoj,právě jsem dojedl,výborné!!!Trochu sem pozměnil postup,včera jsem naložil rybku a zapomněl jsem na ni

  • Jana | 3. 4. 2016 18:15

    Opravdu výborné - zrovna jsme dojedli a opravdu nám chutnalo. Lososa už asi budeme pořád dělat takto :) Vůbec nebylo kyselé, měli jsme opravdu velký a šťavnatý pomeranč, který to osladil a při svařování jsme přidali malou lžičku medu.. Jen rada pro nezkušené: losos se v troubě na oko na povrchu může zdát růžový, nedopečený, ale uvnitř už může být hotový. Nesušte ho tam zbytečně, rozkrojte a omrkněte vnitřek.

  • Láďa | 9. 3. 2016 21:16

    Jsem celkem mlsný a jen tak něco mi moc nevoní, ale tohle je fakt super jídlo..Recept je opravdu jednoduchý a i když jsem ho dělal poprvé tak se losos povedl na jedničku. Pravda je, že receptů na chutně upravené ryby je poskrovnu..Díky

  • jadwka | 26. 9. 2015 16:43

    výborný!!!! poprvé jsem doma dělala lososa a hned taková dobrota :) super, rychlý a jednoduchý ;-)

  • dokami | 30. 5. 2015 13:16

    Vetsí hnus jsem jeste nejedla.malem jsme se zablili vseci. :-$

  • Regika | 15. 12. 2014 21:00

    Vynikající!!! Lepšího lososa sem ještě nejedla! Neměla sem doma pomeranč, tak sem místo toho použila sťávu z mandarinek... možná i proto nebyl sos nijak přehnaně kyselý, mandarinky jsou přecijen sladší než pomeranč... trošku plocholisté petrželky pro kontrast a dušenou zeleninu k tomu... luxusní! Moc děkuji za recept

  • peťula | 17. 9. 2014 20:23

    Poprvé jsem dělala lososa, veliká mňamka, nálev jsem svařila s lžíci medu. I děti se olizovaly. Může jen doporučit.

  • Eva K. | 12. 7. 2014 16:23

    Velmi dobré.Také dávám méně citronu.

  • Lida | 8. 6. 2014 15:46

    Tak rybka luxus, akorát s citronem opatrně, moc kyselé.

  • terahu | 8. 4. 2014 17:09

    Tak tohle byl ten nejlepsi losos ktereho jsem kdy delala.. I pritel, ktery ryby neji si pochutnaval. Davam za 1 ;-)

  • Mia | 3. 2. 2014 13:34

    Losos paráda, ale sosik moc kyselý i kdyz jsem se vsemozně snažila ho udělat poživatelny :-[ jako přilohu jsme měli bylinkové šťouchačky ;-)

  • Lidka | 25. 1. 2014 18:07

    Výborné,snsdné na přípravu,chutné a rychlé.Doporučuji a zopakuji. Hodí se pro návštěvy. Jako přílohu jsem zvolila brambory a parikový salát. :-*

  • budajova09 | 6. 1. 2014 15:17

    Vynikajúca večera :)

  • Hanča | 24. 12. 2013 14:58

    Já nejím kapra tak mi maminka kupuje lososa... určitě vyzkouším dneska večer.... :)

  • Puntičkář | 28. 11. 2013 18:55

    Ehm, chtěl jsem si přichystat suroviny a kdybych se koukal pouze na potřebné množství včetně jejich jednotek a nevšiml bych si té kurzívy, tak by si ten losos ještě naposledy zaplaval v půl litru olivového oleje. Bylo mi to nějaké divné. 5 dl = 0,5 l. Nemůžu si pomoct, patrně tam máte překlep..

  • Jitča | 10. 6. 2013 14:59

    Prima recept, dnes jsem uvařila a bylo to výborné. Jen jsem měla větší porce lososa - po cca 250 g, tak jsem ho pekla trochu déle a už nedávala pod gril. S vařenými bramborami a zeleninou opravdu dobrota - určitě ještě zopakuji.

  • * | 28. 4. 2013 11:52

    *

  • kverulant | 26. 3. 2013 22:01

    Olivový olej - přibližně panák - 5 dcl. Odkud jste? :-D

  • jaro | 23. 3. 2013 14:58

    bolo to super ..chutilo nam to

  • Bára | 26. 2. 2013 16:13

    Jsem zvědavá. Doufám,že nevadí že bude v marinádě déle. Neodhadla jsem čas kdy příjde muž z práce. :-$

  • Milena | 19. 2. 2013 12:48

    chutné a lehké jídlo, moc nám chutnalo!

  • Erika | 12. 2. 2013 20:29

    Vytecne...opravdu to zvyrazni chut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Losos Olivový olej Pepř mletý Pomerančová šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

829
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
70
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlí šneci
Rychlí šneci
Rychlí utopenci
Rychlí utopenci
Rychlo-mňamka
Rychlo-mňamka
  • Recepty.cz
  • Rychle, zdravě a chutně losos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact