• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Rychle, zdravě a chutně losos
Napište svůj komentář k receptu

Rychle, zdravě a chutně losos

autor: knoma
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 68
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rychle, zdravě a chutně losos

Suroviny

4 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      dl olivový olej přibližně panák
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks pomerančová šťáva i ze 2 v případě menší šťavnatosti
    • 800
      g losos závisí na apetitu strávníků

Postup přípravy receptu

1
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou úpravu.

RADA: Jak obalovat rybí maso?

2
Základ je v marinádě, do které patří: olivový olej, pomerančová šťáva, citrónová šťáva, sůl a pepř. Tyto ingredience smícháme a prošleháme metličkou, stačí i trochu víc zabrat vidličkou, aby se ingredience pravidelně rozprostřely.
3
Do takto jednoduše připravené marinády namočíme očištěného a naplátkovaného lososa (může být se šupinami i bez, v případě šupin se pak kůže nejí) a necháme jej v ní ležet nejlépe 1h - 3h, v případě nouze postačí i 20 min, ale je lepší vydržet.

RADA: 10 chyb při vaření, které zaručeně děláte i vy!

4
Losos se v marinádě zbarví směrem od proužků do bíla.
5
Marinovaného lososa vložíme buď do zapékací misky, nebo do alobalu a pak jej vložíme do rozehřáté trouby (naše na 220) na 8 - 10 min a ke konci necháme trochu opéct pod grilem.

RADA: Jak dlouho vydrží maso v lednici?

6
Během pečení můžeme lososa podlít marinádou, a nebo si samotnou marinádu vedle v hrnečku svařit a hotový kousek tím pak na talíři přelít.
7
Jestli máte pocit, že bude losos kyselý kvůli citrusové marinádě, tak by neměl být, ta akorát zvýrazní samotnou chuť lososa, rychlá tepelná úprava zase umožní plátkování.
8
Podáváme buď s bramborem, či jeho úpravou, opečeným chlebem (což je naše oblíbená příloha), prostě co hrdlo ráčí.
9
Přeji dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Lososové krokety s kokosem

Lososové krokety s kokosem

Lososové sashimi

Lososové sashimi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 30. 10. 2016 14:48

    Velmi dobré, také jsme právě ochutnali a též přisladili agávovým sirupem - výborné se šťouchanými bramborami se smetanou a pažitkou. :-)

  • Ivan | 30. 5. 2016 11:00

    Ahoj,právě jsem dojedl,výborné!!!Trochu sem pozměnil postup,včera jsem naložil rybku a zapomněl jsem na ni

  • Jana | 3. 4. 2016 18:15

    Opravdu výborné - zrovna jsme dojedli a opravdu nám chutnalo. Lososa už asi budeme pořád dělat takto :) Vůbec nebylo kyselé, měli jsme opravdu velký a šťavnatý pomeranč, který to osladil a při svařování jsme přidali malou lžičku medu.. Jen rada pro nezkušené: losos se v troubě na oko na povrchu může zdát růžový, nedopečený, ale uvnitř už může být hotový. Nesušte ho tam zbytečně, rozkrojte a omrkněte vnitřek.

  • Láďa | 9. 3. 2016 21:16

    Jsem celkem mlsný a jen tak něco mi moc nevoní, ale tohle je fakt super jídlo..Recept je opravdu jednoduchý a i když jsem ho dělal poprvé tak se losos povedl na jedničku. Pravda je, že receptů na chutně upravené ryby je poskrovnu..Díky

  • jadwka | 26. 9. 2015 16:43

    výborný!!!! poprvé jsem doma dělala lososa a hned taková dobrota :) super, rychlý a jednoduchý ;-)

  • dokami | 30. 5. 2015 13:16

    Vetsí hnus jsem jeste nejedla.malem jsme se zablili vseci. :-$

  • Regika | 15. 12. 2014 21:00

    Vynikající!!! Lepšího lososa sem ještě nejedla! Neměla sem doma pomeranč, tak sem místo toho použila sťávu z mandarinek... možná i proto nebyl sos nijak přehnaně kyselý, mandarinky jsou přecijen sladší než pomeranč... trošku plocholisté petrželky pro kontrast a dušenou zeleninu k tomu... luxusní! Moc děkuji za recept

  • peťula | 17. 9. 2014 20:23

    Poprvé jsem dělala lososa, veliká mňamka, nálev jsem svařila s lžíci medu. I děti se olizovaly. Může jen doporučit.

  • Eva K. | 12. 7. 2014 16:23

    Velmi dobré.Také dávám méně citronu.

  • Lida | 8. 6. 2014 15:46

    Tak rybka luxus, akorát s citronem opatrně, moc kyselé.

  • terahu | 8. 4. 2014 17:09

    Tak tohle byl ten nejlepsi losos ktereho jsem kdy delala.. I pritel, ktery ryby neji si pochutnaval. Davam za 1 ;-)

  • Mia | 3. 2. 2014 13:34

    Losos paráda, ale sosik moc kyselý i kdyz jsem se vsemozně snažila ho udělat poživatelny :-[ jako přilohu jsme měli bylinkové šťouchačky ;-)

  • Lidka | 25. 1. 2014 18:07

    Výborné,snsdné na přípravu,chutné a rychlé.Doporučuji a zopakuji. Hodí se pro návštěvy. Jako přílohu jsem zvolila brambory a parikový salát. :-*

  • budajova09 | 6. 1. 2014 15:17

    Vynikajúca večera :)

  • Hanča | 24. 12. 2013 14:58

    Já nejím kapra tak mi maminka kupuje lososa... určitě vyzkouším dneska večer.... :)

  • Puntičkář | 28. 11. 2013 18:55

    Ehm, chtěl jsem si přichystat suroviny a kdybych se koukal pouze na potřebné množství včetně jejich jednotek a nevšiml bych si té kurzívy, tak by si ten losos ještě naposledy zaplaval v půl litru olivového oleje. Bylo mi to nějaké divné. 5 dl = 0,5 l. Nemůžu si pomoct, patrně tam máte překlep..

  • Jitča | 10. 6. 2013 14:59

    Prima recept, dnes jsem uvařila a bylo to výborné. Jen jsem měla větší porce lososa - po cca 250 g, tak jsem ho pekla trochu déle a už nedávala pod gril. S vařenými bramborami a zeleninou opravdu dobrota - určitě ještě zopakuji.

  • * | 28. 4. 2013 11:52

    *

  • kverulant | 26. 3. 2013 22:01

    Olivový olej - přibližně panák - 5 dcl. Odkud jste? :-D

  • jaro | 23. 3. 2013 14:58

    bolo to super ..chutilo nam to

  • Bára | 26. 2. 2013 16:13

    Jsem zvědavá. Doufám,že nevadí že bude v marinádě déle. Neodhadla jsem čas kdy příjde muž z práce. :-$

  • Milena | 19. 2. 2013 12:48

    chutné a lehké jídlo, moc nám chutnalo!

  • Erika | 12. 2. 2013 20:29

    Vytecne...opravdu to zvyrazni chut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Losos Olivový olej Pepř mletý Pomerančová šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Kávěnky

Kávěnky

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
41
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
32
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
27
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlí šneci
Rychlí šneci
Rychlí utopenci
Rychlí utopenci
Rychlo-mňamka
Rychlo-mňamka
  • Recepty.cz
  • Rychle, zdravě a chutně losos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact