• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlé zapečené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé zapečené brambory

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé zapečené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl smetana
    • 500
      g mleté maso může být mleté kuřecí, vepřové nebo hovězí nebo směs mas
    • zeleninové lečo mražené nebo směs paprik a rajčat
    • koření dle chuti
    • petrželka sekaná, nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme mleté maso, mícháním oddělujeme od sebe, aby se navytvořil slepený "knedlík" masa. Osolíme, opepříme příp. přidáme ještě koření podle chuti (grilovací, staročeské apod.). Olejem vymastíme zapékací misku nebo remosku, poklademe ji plátky brambor. Na vrstvu brambor dáme polovinu masa, pokryjeme zeleninou a zakryjeme zbytkem masa. Na maso dáme opět brambory, pokapeme olejem a dáme zapéci.
2
Na rozpečené brambory nalijeme osolená vejce rozšlehaná ve smetaně s přidáním zelených bylinek. Pečeme ještě asi 20 minut až povrch zrůžoví.Podáváme se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé francouzké brambory

Rychlé francouzké brambory

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina S. | 23. 9. 2006 13:34

    Výborné.

  • Zapletalka | 2. 9. 2006 22:02

    S houbami jsem už vyzkoušela, dobré je to

  • Blanka | 2. 9. 2006 13:41

    Byla to opravdu pochoutka, mleté maso získalo díky koření výýýbornou chuť. Zapomněla jsem na smetanu a vůbec nic se nestalo. Oblizovali jsme se i tak :-)

  • ajina | 1. 9. 2006 19:20

    přidala jsem dušené houby, výborné

  • lenka | 1. 9. 2006 09:15

    I když brambory mam rada moc mi to nejelo, hlavne to leco to nemam prilis v oblibe.

  • lUBA | 23. 8. 2006 19:38

    fAKT DOBRÉ, LAHODNÉ TAKOVÉ LETNÍ JÍDLO

  • M.V. | 18. 8. 2006 09:03

    bylo to moc dobre, ale dala jsem cerstva rajcata a papriky a misto vajec a smetany jsem to zalila slehackou. Doporucuju taky pridat cerstvou bazalku, nemelo to chybu :-)

  • aa | 9. 8. 2006 10:44

    To je musaka, do které patří hlavně lilek. Lečo nedávám, jen pár plátků rajčete pro chuť, balkánský sýr místo smetany. Když je to hotové, posypu ještě eidamem.

  • Kateřina Michálková | 8. 8. 2006 10:06

    Dělala jsem včera k večeři, použila jsem syrové brambory a pekla asi 45 minut. Bylo to vynikající, poměrně rychle připravené a moc dobré. Díky!

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 10:02

    Uvařila jsem v sobotu k obědu, bylo toho strašně moc, tak jsem si myslela, že to budeme jíst několik dní, ale ouha! Bylo to tak výborné, že jsme to skoro všechno zdlábli k obědu - a to nebyli naši hoši doma !! Račata jsem spařila a oloupala - moc jsem jich nedala, bylo by to moc vodové - a cibuli jsem s česnekem (ten v receptu není) osmažila spolu s mletým masem. Bylo to výborné !!! Určitě budu dělat častěji. Dávám velikou jedničku !! Adžiku jsem - pochopitelně - dala taky .

  • Anitta | 4. 8. 2006 15:09

    Já to dělám ze syrových brambor, mleté připravím jako na karbanátky s houbami. Doporučuji prosypávat vrstvy strouhaným sýrem (cihlou), nakládanou kapií, hráškem..atd (nemusí být) Peče se to déle, ale brambory natáhnou chuť pečeného masa a všichni se doma olizují. Je to mňamka :-)

  • Janka | 4. 8. 2006 10:08

    Asi mě ukamenujete, ale nám to vůbec nechutnalo.Kombinace leča, mletého masa a smetany - už asi nikdy.

  • Jana Povolná | 4. 8. 2006 00:21

    houby,cibule,rajčata a papriky jsou dobrá kombinace....na chatě to děláme s vepřovou konzervou ve vlastní šťávě a těstovinami....tak si myslím,že i u tohoto receptu by houby nemuseli výsledek pokazit...

  • Zapletalka | 3. 8. 2006 20:30

    Neskoušel dávaz někdo mezi lečo ještě houby? Docela mě to láká vyzkoušet

  • Fleur | 3. 8. 2006 20:27

    Maso jsem ochutila adžikou a bylo moc výborné

  • Maruš | 3. 8. 2006 14:54

    Tak tento receptík je na řadě k vyzkoušení.Mleté maso k zapékaní takto připravuji,přidám navíc jen česnek.Brambory používám syrové,Na hranolkovači nacvakám hranolky,smíchám s masem,je třeba dosolit.Dám do vymazaného pekáčku,posypu str.sýrem a zaliju smetanou.Vejce nedávám.Pekáček přiklopím,ke konci odkryju.Ale s tím lečem a vejci to bude dobré.

  • Milada Machatova | 3. 8. 2006 14:30

    Toto je řecká musaka,moc dobrá, jen tam dávají ještě oregano nebo jiné jejich koření a zakapávají olivovým olejem a sypo nějakým sýrem typu balkán.Mňam

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 11:45

    Vyzkoušela jsem, místo leča jsem dala papriky a rajčata. Opravdu dobré. Hodnotím za jedna.

  • Aninka | 2. 8. 2006 21:18

    Dobrý a lehký jídlo na léto.

  • xy | 31. 7. 2006 19:10

    rychlé jídlo moc dobré

  • Yveta | 31. 7. 2006 07:43

    Toto jidlo mame take moc radi, i kdyz ja misto brambor pouzivam testovina-kolinka. No a protoze mame na zahradce dostatek rajcat a paprik, vyuziji je. Ale s bramborami mne to nenapadlo, tudiz urcite v blizke dobe vyzkousim. Moc dekuji za zmenu "brambory - testoviny". Uz se moc tesim az moje rodina se bude domahat po pridavku a uz nebude, protoze tento pokrm s testovinami zmizi v cukuletu.

  • Nová | 7. 3. 2006 15:50

    Velmi dobrý oběd, díky za recept, rychlé, chutné

  • Stanislava Novotná | 6. 3. 2006 21:40

    Moc dobré

  • Kajka | 8. 2. 2006 22:23

    Bylo to výborné, i naše 2 a půl letá dcerka chtěla přidat.Děkuji za skvělý recept,máme moc rádi zapékané pokrmy. No jo, paní Vencová prostě nikdy nezklame

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 13:03

    Dělala jsem k obědu a rodině chutnalo, díky za recept

  • Jana Han | 30. 1. 2006 17:57

    Toto delavam dost casto, jak z cerstvych paprik a rajcat, tak ze zmrazenych nebo sterilizovanych. Mame to moc radi. 5 minut pred vyndanim z trouby posypu strouhanym syrem a necham jeste zapeci a nez serviruji necham alespon 5 minut odpocinout prikryte alobalem. Urcite vyzkousejte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Koření Mleté maso Olej Pepř mletý Petrželka Smetana Sůl Vejce Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Jablková roláda

Jablková roláda

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
10
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
10
Šopský salát
Šopský salát
8
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
8
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Rychlé zapečené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact