• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlé zapečené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé zapečené brambory

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé zapečené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl smetana
    • 500
      g mleté maso může být mleté kuřecí, vepřové nebo hovězí nebo směs mas
    • zeleninové lečo mražené nebo směs paprik a rajčat
    • koření dle chuti
    • petrželka sekaná, nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme mleté maso, mícháním oddělujeme od sebe, aby se navytvořil slepený "knedlík" masa. Osolíme, opepříme příp. přidáme ještě koření podle chuti (grilovací, staročeské apod.). Olejem vymastíme zapékací misku nebo remosku, poklademe ji plátky brambor. Na vrstvu brambor dáme polovinu masa, pokryjeme zeleninou a zakryjeme zbytkem masa. Na maso dáme opět brambory, pokapeme olejem a dáme zapéci.
2
Na rozpečené brambory nalijeme osolená vejce rozšlehaná ve smetaně s přidáním zelených bylinek. Pečeme ještě asi 20 minut až povrch zrůžoví.Podáváme se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé francouzké brambory

Rychlé francouzké brambory

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina S. | 23. 9. 2006 13:34

    Výborné.

  • Zapletalka | 2. 9. 2006 22:02

    S houbami jsem už vyzkoušela, dobré je to

  • Blanka | 2. 9. 2006 13:41

    Byla to opravdu pochoutka, mleté maso získalo díky koření výýýbornou chuť. Zapomněla jsem na smetanu a vůbec nic se nestalo. Oblizovali jsme se i tak :-)

  • ajina | 1. 9. 2006 19:20

    přidala jsem dušené houby, výborné

  • lenka | 1. 9. 2006 09:15

    I když brambory mam rada moc mi to nejelo, hlavne to leco to nemam prilis v oblibe.

  • lUBA | 23. 8. 2006 19:38

    fAKT DOBRÉ, LAHODNÉ TAKOVÉ LETNÍ JÍDLO

  • M.V. | 18. 8. 2006 09:03

    bylo to moc dobre, ale dala jsem cerstva rajcata a papriky a misto vajec a smetany jsem to zalila slehackou. Doporucuju taky pridat cerstvou bazalku, nemelo to chybu :-)

  • aa | 9. 8. 2006 10:44

    To je musaka, do které patří hlavně lilek. Lečo nedávám, jen pár plátků rajčete pro chuť, balkánský sýr místo smetany. Když je to hotové, posypu ještě eidamem.

  • Kateřina Michálková | 8. 8. 2006 10:06

    Dělala jsem včera k večeři, použila jsem syrové brambory a pekla asi 45 minut. Bylo to vynikající, poměrně rychle připravené a moc dobré. Díky!

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 10:02

    Uvařila jsem v sobotu k obědu, bylo toho strašně moc, tak jsem si myslela, že to budeme jíst několik dní, ale ouha! Bylo to tak výborné, že jsme to skoro všechno zdlábli k obědu - a to nebyli naši hoši doma !! Račata jsem spařila a oloupala - moc jsem jich nedala, bylo by to moc vodové - a cibuli jsem s česnekem (ten v receptu není) osmažila spolu s mletým masem. Bylo to výborné !!! Určitě budu dělat častěji. Dávám velikou jedničku !! Adžiku jsem - pochopitelně - dala taky .

  • Anitta | 4. 8. 2006 15:09

    Já to dělám ze syrových brambor, mleté připravím jako na karbanátky s houbami. Doporučuji prosypávat vrstvy strouhaným sýrem (cihlou), nakládanou kapií, hráškem..atd (nemusí být) Peče se to déle, ale brambory natáhnou chuť pečeného masa a všichni se doma olizují. Je to mňamka :-)

  • Janka | 4. 8. 2006 10:08

    Asi mě ukamenujete, ale nám to vůbec nechutnalo.Kombinace leča, mletého masa a smetany - už asi nikdy.

  • Jana Povolná | 4. 8. 2006 00:21

    houby,cibule,rajčata a papriky jsou dobrá kombinace....na chatě to děláme s vepřovou konzervou ve vlastní šťávě a těstovinami....tak si myslím,že i u tohoto receptu by houby nemuseli výsledek pokazit...

  • Zapletalka | 3. 8. 2006 20:30

    Neskoušel dávaz někdo mezi lečo ještě houby? Docela mě to láká vyzkoušet

  • Fleur | 3. 8. 2006 20:27

    Maso jsem ochutila adžikou a bylo moc výborné

  • Maruš | 3. 8. 2006 14:54

    Tak tento receptík je na řadě k vyzkoušení.Mleté maso k zapékaní takto připravuji,přidám navíc jen česnek.Brambory používám syrové,Na hranolkovači nacvakám hranolky,smíchám s masem,je třeba dosolit.Dám do vymazaného pekáčku,posypu str.sýrem a zaliju smetanou.Vejce nedávám.Pekáček přiklopím,ke konci odkryju.Ale s tím lečem a vejci to bude dobré.

  • Milada Machatova | 3. 8. 2006 14:30

    Toto je řecká musaka,moc dobrá, jen tam dávají ještě oregano nebo jiné jejich koření a zakapávají olivovým olejem a sypo nějakým sýrem typu balkán.Mňam

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 11:45

    Vyzkoušela jsem, místo leča jsem dala papriky a rajčata. Opravdu dobré. Hodnotím za jedna.

  • Aninka | 2. 8. 2006 21:18

    Dobrý a lehký jídlo na léto.

  • xy | 31. 7. 2006 19:10

    rychlé jídlo moc dobré

  • Yveta | 31. 7. 2006 07:43

    Toto jidlo mame take moc radi, i kdyz ja misto brambor pouzivam testovina-kolinka. No a protoze mame na zahradce dostatek rajcat a paprik, vyuziji je. Ale s bramborami mne to nenapadlo, tudiz urcite v blizke dobe vyzkousim. Moc dekuji za zmenu "brambory - testoviny". Uz se moc tesim az moje rodina se bude domahat po pridavku a uz nebude, protoze tento pokrm s testovinami zmizi v cukuletu.

  • Nová | 7. 3. 2006 15:50

    Velmi dobrý oběd, díky za recept, rychlé, chutné

  • Stanislava Novotná | 6. 3. 2006 21:40

    Moc dobré

  • Kajka | 8. 2. 2006 22:23

    Bylo to výborné, i naše 2 a půl letá dcerka chtěla přidat.Děkuji za skvělý recept,máme moc rádi zapékané pokrmy. No jo, paní Vencová prostě nikdy nezklame

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 13:03

    Dělala jsem k obědu a rodině chutnalo, díky za recept

  • Jana Han | 30. 1. 2006 17:57

    Toto delavam dost casto, jak z cerstvych paprik a rajcat, tak ze zmrazenych nebo sterilizovanych. Mame to moc radi. 5 minut pred vyndanim z trouby posypu strouhanym syrem a necham jeste zapeci a nez serviruji necham alespon 5 minut odpocinout prikryte alobalem. Urcite vyzkousejte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Koření Mleté maso Olej Pepř mletý Petrželka Smetana Sůl Vejce Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Azu po česku

Azu po česku

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
31
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
25
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Rychlé zapečené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact