• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé vázané koláče "krejčovské"

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 10
      lžíce mléko
    • 50
      g droždí
    • 7
      kostka cukr
    • 600
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g máslo nebo Hera (nebo kombinace obojího)
    • citronová kůra
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • hera nebo máslo (na potření)
    • moučkový cukr (na poprášení)
  • Maková náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 100
      g krupice
    • 300
      g mák mletý
    • 150
      g cukr
    • 100
      g rozinky
    • 0,50
      lžička skořice
    • sůl
    • hnědý rum
  • Tvarohová náplň:
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Povidlová náplň:
    • 250
      g švestková povidla
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • mandlové lupínky (na posypání)
  • Drobenka:
    • 100
      g mouka
    • 50
      g cukr
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
**Množství surovin na 2 plechy.**
2
Do vlažného mléka dejte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
3
Na vál prosejte mouku, osolte ji a uprostřed udělejte důlek. Nastrouhejte do něj tuk, citronovou kůru, vlijte žloutky a kvásek a vše zpracujte v tužší těsto. Ihned rozválejte na plát vysoký asi 1 cm.
4
Pomocí hrnku nebo tvořítka vykrajujte větší kolečka, potřete je tvarohovou náplní, ozdobte povidly či makovou náplní. Zbylé těsto nastříhejte nůžkami a „svažte“ třeba do tvaru, který vidíte na obrázku. Potřete rozpuštěným máslem, posypte máslovou drobenkou a asi 25 minut pečte v troubě rozpálené na 180 °C.
5
Hotové, zchladlé koláče poprašte směsí moučkového a vanilkového cukru.
6
**Tip:** Těsto můžete rozkrájet také ozdobným rádýlkem na čtverečky 10 x 10 cm. Doprostřed dejte tvarohovou náplň a trochu makové či povidlové a protilehlé cípy těsta spojte pevně k sobě, potřete máslem, posypte drobenkou a pečte dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Šátečkové koláče

Šátečkové koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 15. 10. 2012 12:48

    Koláče mám vyzkoušené, pekla jsem několikrát a jsou výborné :-)

  • Di | 31. 8. 2012 13:49

    To jsou totiž koláče tzv. svatební, které ihned po upečení chutnají tak trochu jako jíška. Musí se pár dnů odležet, někde v chladnu, třeba v kameninovém hrnci. Netvrdnout, ale naopak jsou po týdnu nejlepší - zkřehnou jako cukroví. No-Niki, klidně je upečte, ale pár dní dopředu. Dělám jednodušeji čtyřrohé koláče, nic nenastříhávám. Nesypu drobenkou, ale koláče doslova cpu vedle sebe na plech, promazávám je máslem (naskočí do vrchu). Po upečení je pocákám rumem a posypu cukrem s vanilkou, můžou se v cukru i obalit. Pro jistotu přidávám můj rozpis surovin: 350 g hladké mouky, 250 g změklého nebo přepuštěného másla, 30 g droždí, 6 lžic mléka, 2 kostky cukru, 2 žloutky, citrónová kůra, špetka soil. Protože se koláčky dělají z nevykynutého těsta, dávám těsto po zpracování do lednice, ukrajuji kousky, které rozválím a dělám koláčky. Tohle množství by se při malých tvarech mělo vejít na 1 velký plech, ale většinou je toho víc. Ještě nikdy nezklamaly!! ;-)

  • Blanka Wr. | 31. 8. 2012 11:55

    Já byćh do tohoto receptu taky nešla, zdá se mi na 600 g mouky hodně kvasnic, ale hlavně strááášně moc másla. Takové tučné koláčky tedy nemusím, ani bych je netroufla nikomu podávat.

  • no-niki | 30. 8. 2012 14:28

    A já jsem se chystala je příští víkend upéct :-( Tak teď nevím, jestli to mám riskovat =-O

  • ten nej kuchař | 27. 8. 2012 12:20

    nedoporučuji moc nam to nechutnalo a připrava je složita :-$ :'( mysleli jsme že to bude lepší :-S

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hnědý rum Krupice Mák mletý Mandlové lupínky Máslo Mléko Moučkový cukr Mouka Rozinky Skořice Sůl Švestková povidla Tučný tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

84
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
42
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
30
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
27
Porn Star Martini
Porn Star Martini
25
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Rychlé syrečkové toasty
Rychlé syrečkové toasty
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
  • Recepty.cz
  • Rychlé vázané koláče "krejčovské"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact