• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé vázané koláče "krejčovské"

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 10
      lžíce mléko
    • 50
      g droždí
    • 7
      kostka cukr
    • 600
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g máslo nebo Hera (nebo kombinace obojího)
    • citronová kůra
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • hera nebo máslo (na potření)
    • moučkový cukr (na poprášení)
  • Maková náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 100
      g krupice
    • 300
      g mák mletý
    • 150
      g cukr
    • 100
      g rozinky
    • 0,50
      lžička skořice
    • sůl
    • hnědý rum
  • Tvarohová náplň:
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Povidlová náplň:
    • 250
      g švestková povidla
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • mandlové lupínky (na posypání)
  • Drobenka:
    • 100
      g mouka
    • 50
      g cukr
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
**Množství surovin na 2 plechy.**
2
Do vlažného mléka dejte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
3
Na vál prosejte mouku, osolte ji a uprostřed udělejte důlek. Nastrouhejte do něj tuk, citronovou kůru, vlijte žloutky a kvásek a vše zpracujte v tužší těsto. Ihned rozválejte na plát vysoký asi 1 cm.
4
Pomocí hrnku nebo tvořítka vykrajujte větší kolečka, potřete je tvarohovou náplní, ozdobte povidly či makovou náplní. Zbylé těsto nastříhejte nůžkami a „svažte“ třeba do tvaru, který vidíte na obrázku. Potřete rozpuštěným máslem, posypte máslovou drobenkou a asi 25 minut pečte v troubě rozpálené na 180 °C.
5
Hotové, zchladlé koláče poprašte směsí moučkového a vanilkového cukru.
6
**Tip:** Těsto můžete rozkrájet také ozdobným rádýlkem na čtverečky 10 x 10 cm. Doprostřed dejte tvarohovou náplň a trochu makové či povidlové a protilehlé cípy těsta spojte pevně k sobě, potřete máslem, posypte drobenkou a pečte dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Šátečkové koláče

Šátečkové koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 15. 10. 2012 12:48

    Koláče mám vyzkoušené, pekla jsem několikrát a jsou výborné :-)

  • Di | 31. 8. 2012 13:49

    To jsou totiž koláče tzv. svatební, které ihned po upečení chutnají tak trochu jako jíška. Musí se pár dnů odležet, někde v chladnu, třeba v kameninovém hrnci. Netvrdnout, ale naopak jsou po týdnu nejlepší - zkřehnou jako cukroví. No-Niki, klidně je upečte, ale pár dní dopředu. Dělám jednodušeji čtyřrohé koláče, nic nenastříhávám. Nesypu drobenkou, ale koláče doslova cpu vedle sebe na plech, promazávám je máslem (naskočí do vrchu). Po upečení je pocákám rumem a posypu cukrem s vanilkou, můžou se v cukru i obalit. Pro jistotu přidávám můj rozpis surovin: 350 g hladké mouky, 250 g změklého nebo přepuštěného másla, 30 g droždí, 6 lžic mléka, 2 kostky cukru, 2 žloutky, citrónová kůra, špetka soil. Protože se koláčky dělají z nevykynutého těsta, dávám těsto po zpracování do lednice, ukrajuji kousky, které rozválím a dělám koláčky. Tohle množství by se při malých tvarech mělo vejít na 1 velký plech, ale většinou je toho víc. Ještě nikdy nezklamaly!! ;-)

  • Blanka Wr. | 31. 8. 2012 11:55

    Já byćh do tohoto receptu taky nešla, zdá se mi na 600 g mouky hodně kvasnic, ale hlavně strááášně moc másla. Takové tučné koláčky tedy nemusím, ani bych je netroufla nikomu podávat.

  • no-niki | 30. 8. 2012 14:28

    A já jsem se chystala je příští víkend upéct :-( Tak teď nevím, jestli to mám riskovat =-O

  • ten nej kuchař | 27. 8. 2012 12:20

    nedoporučuji moc nam to nechutnalo a připrava je složita :-$ :'( mysleli jsme že to bude lepší :-S

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hnědý rum Krupice Mák mletý Mandlové lupínky Máslo Mléko Moučkový cukr Mouka Rozinky Skořice Sůl Švestková povidla Tučný tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Salámový aspik

Salámový aspik

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

222
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
71
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
53
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
50
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
35
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Rychlé syrečkové toasty
Rychlé syrečkové toasty
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
  • Recepty.cz
  • Rychlé vázané koláče "krejčovské"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact