Nakrájený špek na kostičky rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájené žemle a promícháme. Po vychladnutí přidáme vejce rozšlehaná v mléce a mouku. Osolíme a promícháme.
2
Namočenýma rukama tvoříme koule, které dáváme do vroucí osolené vody s oloupanou kořenovou petrželí. Vaříme 12-15 minut.
3
Můžeme podávat s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Karolina Čtrnáctá
|4. 10. 2010 13:15
Knedlíky byly výborné, měly úspěch místo špeku jsem dala anglickou slaninu a mouky jsem dávala podle sebe jak bylo těsto tuhé.
Di
|26. 2. 2008 15:59
Na pařáku můžete vařit vše, co drží tvar, Veroniko. Soudím, že to by mohl být tento případ. Výhodou je, že se knedlíky nepřevaří, nerozvaří. Pravý špek je v podstatě uzené sádlo. Anglickou slaninu určitě dát můžete, jídlo bude o něco "dietnější", ale špek má nezaměnitelnou vůni.
Veronika
|26. 2. 2008 14:10
Jsem začínající kuchařka a potřebuji poradit. Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou? Znám spíše název slanina, např.anglická. Potom mám strach, aby se mi knedlíky ve vodě nerozvařily. Slyšela jsem, že knedliky můžeme vařit i v páře (napařovat). Je možné i tyto knedliky vařit v páře? Ingredience a jejich množství nám to umožní? Děkuji
Lenka Hrábková
|26. 2. 2008 11:44
Velmi rychlé a dobré knedlíky! Hodí se i do omáček.