Špagety uvaříme v osolené vodě (al dente, tj. 7 - 9 min) a hned je propláchneme studenou vodou (aby dále neměkly). Poté do uvařených špaget přidáme utřený česnek (v množství kdo jak má rád), olivový olej a nadrobno nasekanou zelenou petrželku. Vše promícháme a můžeme servírovat.
2
Nepřidává se nic víc, žádné koření, žádná sůl, žádná omáčka, jsou prostě nahaté, v jednoduchosti je síla. Tyto ingredience má obvykle každý po ruce, takže je to rychlé vaření.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
gaba hajkova
|19. 10. 2009 10:58
česnek tepelně neupravuji, aby si ponechal všechny zdravé věci co v sobě má :-)
Miluše Vlachová
|18. 8. 2009 10:41
V Itálii česněk na plátky krájený osmaží na olivovém oleji do růžova a promíchají i s trochou oleje se špagetami.Česneku to chce v tomto případě alespoň dvě palice na jedno balení špaget.Česnek se nesmí připálit jinak je hořký.Zkusím i Vaši variantu .Děkuji