Zpracujeme těsto (tvaroh, mouka, hera), vyválíme plát, rozdělíme na čtverečky a plníme náplní. Zabalíme šátečky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10-15 minut. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
venyss venyss
|6. 5. 2009 15:34
Musím se také připojit ke kladnému hodnocení. To byl teda fofr-zaděláno,upečeno,rozdáno. Mňam,mňam...1
Ilona Regalová
|5. 5. 2009 13:54
Výborné, s těstem se dobře pracuje, doma mi šátečky mizely před očima - jen se po nich zaprášilo, příště je budu muset dělat z většího množství :-). Dávám za 1.
ANNA POLÁKOVÁ
|28. 9. 2008 15:46
super!! Udělala jsem je plněné nutelou a jen se po nich zaprášilo. S těstem se dělalo dobře,jen mouky jsem musela dát o malinko víc.Dávám do oblíbených a 1!!
Šárka Golíková
|17. 9. 2008 15:37
Většinou z tohoto těsta dělám i závin
Miroslava Severová
|15. 9. 2008 10:30
Tento recept používám již skoro 40 let. Učili nás ho ve škole (navštěvovala jsem tenkrát DOŠ tkz. "knedlíkárna"). Výborné - mimo šátečků se dá použít toto těsto na jabl. štrúdl a nebo vykrajovat různé tvary potřít vejcem a posolit a posypat kmínem,mákem,strouh. sýrem apod.Tomuto těstu dávám za 1.
Svatava Týmová
|14. 9. 2008 15:37
Ty znám, dělávala je moje maminka a naučila je i mně. Nejlepší jsou s meruňkovou marmeládou nebo povidlama. Obalovat v cukru se ani nemusí, stačí mírně pocukrovat.
iva stockingerova
|14. 9. 2008 14:55
Výborné,pokud vydrží do druhého dne,jsou ještě lepší.