Zpracuje se těsto ze všech ingrediencí a nechá se odpočinout asi 1 a 1/2 hodiny v lednici. Poté se těsto rozdělí na 8 dílů a rozválí se na kola. Síla těsta asi jako na štrůdl. Každé to kolo se rozdělí na 8 dílů (vzniknou takové jako trojúhelníčky). Doprostřed širšího konce se dá náplň a zaroluje se směrem k úžšímu okraji tak, aby nám vznikl rohlíček. Náplň by měla být schovaná, aby nevytékala při pečení. Peče se na pečícím papíru a hotové se sype moučkovým cukrem.
2
Je to velmi chutné a musím říct, že vlastně i málo sladké, když není cukr v těstě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Petrásková
|3. 5. 2009 21:58
Tyhle rohlíčky znám a chválím. Náplň může být i slaná, jednou jsem z těsta dělala i kremrole a krásně se povedly. Kromě toho se s těstem moc pěkně pracuje, je hladké a vláčné. Určitě vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.