Tohle je moje fotka, prosím o opravu. Díky.
Rýži dělám jak Věra z DC a Gábina H. Nejraději mám rýži parolaid (je sypká, nelepí se a chuťově lepší než obyčejná bílá rýže). Doporučuji na osmažené cibulce orestovat nejdřív mraženou zeleninu, pak rýži a nakonec zamíchat maso nakrájené na kousky. Pak vše zalít VROUCÍ - OCHUCENOU VODOU= (masox, sůl, vegeta, sušená petrželka, špetka červené mleté papriky, sušený česnek - sypká směs).
Je to výborné, dělali jsme to z dvojnásobného množství pro 6 osob. Jen Masoxu jsme dali místo 2 jen 1,5 a bylo to i tak dost slané. Už ta stehna sama jsou dost slaná.
Díky za bleskový oběd v předvánočním shonu. Dochutila jsem špetkou pálivé papriky, byla jsem pochválena a rodina posílá jedničku.
Heli: vařím rýži stejně,jen ji na tom oleji orestuji i s cibulkou..Je krásně sypká a chutná.A rozoto dělávám taky tak a to třeba i ze zbytku vepřového nebo kuřecího masa s přidáním hrášku a lžičky papriky.:o))
Nezkoušela jsem, jestli je lepší vroucí voda. Rýže se během chviličky začne vařit i když jí zalejete studenou vodou. Ušetříte si čas i nádobí, když všechno děláte v jednom hrnci. Já zásadně všechnu rýži připravuji tak, že jí nejdříve orestuji na kapce oleje a pak jí zaleju vodou a ochutím - pak i méně kvalitní rýže se krásně sype.
Ano Gábi pravdu díž :-)) Paela je moc dobrá a rýže krásně žlutá doporučuji.
Dělám to jako Věra, někdy přidám i koření, např. Paella nebo kari
Recept je moc pěkný, ale mám dotaz není lepší zalévat rýži vroucí vodou ? Zalévám totiž rýži osmaženou na ciblce vždy vroucí vodou již ochucenou .