Rýži přebereme a několikrát propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do kastrolu, zalijeme ji horkou vodou, osolíme a vaříme asi 15-20 minut doměkka. Hotovou rýži scedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme v cedníku okapat.
2
V hrnci rozpálíme olej, nasypeme na něj rozmraženou zeleninu a na malé kostičky nakrájené uvařené uzené maso a krátce zprudka orestujeme. Do takto připraveného základu nasypeme po částech uvařenou rýži a směs důkladně promícháme. Rizoto dochutíme trochou vegety a adžikou a na mírném plameni prohřejeme. Před podáváním rizoto posypeme najemno ustrouhaným sýrem. Rizoto můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo pikantní sladkokyselou nakládanou zeleninou.
Adžika je koreni!Pouziva se hlavne na maso!Je to vyborny,ikdyz se spatne shani!Je to tady zajimavy,prihlasila jsem se pod cizim clovekem,Asi se to tady nejak kouslo,tak se omlouvam!Nejsem Katerina,ale Jana!Tak se nezlob Katko!
Anonym
|3. 10. 2007 12:01
hm mam hlad
Anonym
|20. 9. 2007 15:02
co to je adžika??
Markéta Roubalová
|29. 8. 2006 12:04
Opravdu rychlý recept. Ještě více se dá zrychlit použitím rýže ve varných sáčcích.