Náplň uděláme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Mletý mák smícháme se lžící cukru krupice. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a do ní rozdrobíme měkký tuk. Pak přidáme cukr a vejce rozkvedlané v mléce. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě půlky, jednu rozválíme na placku silnou asi půl centimetru a opatrně ji přeneseme na vymazaný plech. Nejprve povrch pokryjeme strouhankou, potom jablky, posypeme skořicí, rozinkami a nakonec dáme mák smíchaný s cukrem. Vyválíme druhou polovinu těsta, položíme ji na náplň a kraje dobře promáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 30 až 40 minut.
...rozdobeným měkkým tukem se zřejmě rozumí máslo (80 g) a tukem uvedeným v ingrediencích se má potřít plech ...tedy doufám, že tomu rozumím správně ;-)
Mám to v troubě, tak uvidím.. O:-)
Pozn. ingredience: šlehačka - kam ji dát? Píše se jen o mléku s vajíčkem, takže asi tam.
A chybí mi v seznamu rozinky, skořice a vejce na potření. Jsou zmíněny až v postupu.
A nepíše jak velký plech atd, ale to tady skoro nikde
Tomáš
|15. 9. 2012 12:49
Řezy mi chutnali, akorát jsem tam dal 100g máku (1 lžíce=10g) aby byli opravdu makoví a jablka jsem tam dal jen 4 menší kusy (cca 500g)....Bylo to dobré, díky za recept :-)
Recept jsem si upravila - mela jsem doma 2 baleni listového testa a tak jsem pouzila to. Dala jablecne puré a mak podle receptu. Moooc dobré. Jablicka zjemni chut maku, takze chutnalo i manzelovi, ktery mak zrovna nemusi.