Nevim proc ale spodek zakusku jsem mela nedopeceny! :-( Prosim poredte kde delam chybu.Dekuji.Alice
Tak včera vyzkoušeno jako narozeninový moučník a je to skvělé! Cukr jsem dala jen ten, co patří do pudinku podle návodu na sáčku, pekla jsem na pečícím papíru cca na 200 stupňů 25 - 30 minut dokud nebylo těsto na povrchu zlaté. Vychladit přes noc v lednici a bomba. Zařazuju do pravidelné kuchyně .
Vynikajici, nejlepsi vychlazene. Jednoznacne nelze jinak, nez doporucit. Do horkeho pudinku se muze pridat vavickovy tvaroh a dle potreby prisladit.
Vynikajici, nejlepsi vychlazene. Jednoznacne nelze jinak, nez doporucit. Do horkeho pudinku se muze pridat vavickovy tvaroh a dle potreby prisladit.
Super řezy, na léto ideální :-) Dělala jsem s jahodami. Listového těsta jsem ale použila trochu víc, 1 balení mi nestačilo, a naopak jsem ubrala piškotů, těch jsem dala jen tak decentně. Pudink jsem nechala vychladit a byla to chyba - byl příliš hustý na to, aby šel "nalít", takže příště ho naliju alespoň vlažný anebo ho udělám méně hustý. Místo cukru (mimochodem, v ingrediencích není uvedeno množství cukru) jsem sladila stévií. Celkově jsem ale spokojená a určitě budu péct častěji :-)
A co takhle trochu fantazie, tak pouzijte formu jakou mate doma ne?Ja mam treba ndnsi plech jak ostatni, a tak si vyvalim testo dle plechu, potom - pecici papir, dava se prakticky pod vsechno, a na kolik stupnu, odhadnu si to sama kdyz to tu neni,ale odsuzovat recept,protoze stojite poprve v kuchyni je ubohe, tak hlavne ze se chlubite ze jste z australie, ale vyvalet testo,dat na nej pudink a ovoce umi ima 4 ĺeta dcera
asi 20minut az 30 minut :-)
vyzerá super sviežo preto ho chcem urobiť ale tiež som sa pozastavila na tom že pečieme chviličku ???? široký pojem .... niesom už začiatočník ale tato informácia je dôležitá , zvyčajne pečiem listkoé veci 18 až 20min ,tak že vyskušam a uvidím asi . a su tu kometáre že kto ho už robil a že bol vynikajuci atd.... nikto sa nezmienil že ako dlho sa piekol ? aspon som nenašla nič o tom škoda nerada experimentujem tak ked vysledok môžem pokaziť nezvratne ale to je len môj názor ;-)
no vidíš to... tak to bude spokojený konzument.. :-D
JÁ to ale dělám raděj ne na celý plech v jednom kuse plech ... ale na dva - tři - samosatatné pruhy na plechu ... . spodní těsto rozválím položím - piškoty - ovoce - směs jablek s rozinkami a ořechy ? a okraje lehce přehnu nahoru a přimačknu ... je tam pak více toho propečeného listového těsta... Tak ať se Ti to povede a šťastným konzumentům chutná ... jo a ta trouba musí být super - 200 stupňů vyhřátá - zapínám troubu jak začnu valet těsto ... a pudink dostatečně tuhýýýý ...
ziju v australii a tak jsem hledala neco rychliho a ceskyho. Akorat ten recept neni uplne navod k postup jak by mel byt. Napr. zda pouzit plech nebo sklenenou zapikaci misku- aby se mi ten puding neroztekl ,pouzit pecici na papir na dno nebo olej nebo nic???? na obrazku je ovoce ukazane ze je zalite v puding ale recept pise dat nahoru na puding . Tak kdyz pisu recept tak bych si predstavovala cely postup prot to se to jmenuje recept. A jak dloyho se to to pece a na kolik stupnu ????? :-(
ráda bych to zkusila jenom si nedokážu představit co je "chvilinku pečeme" ??? :-\
Prosím o radu. Chci to o víkendu upéct a pořád nemůžu přijít na to, jestli se peče na plechu nebo jestli musím dát těsto do formy (pekáče apod), aby pudink nevytekl. Když použiju jedno 400 g těsto, jak velký moučník z toho bude?
na chuť super, jen jsem udělala pudink z litru mleka a i tak ho bylo na plech malo, moucnik byl kapku tenky. aspon vim pro priste.
Dělám s kompotovanými meruňkami. Šťávu z kompotu použiju na puding - doleju do 1 litru mlékem a trochu víc přisladím. Puding pak je krásně tuhý a má příjemnou chuť.
Tak včera jsem zkoušela, jen jsem dala 2 listová těsta, protože je máme rádi. A piškoty jsem lehce pokapala šťávou z kompotovaných meruněk. Je to dobrota a rychlovka, no co víc dodat - dávám 1 a ukládám do oblíbených.
Čtu samou chválu na řezy,hned zítra koupím těsto a jdu tvořit.Recept zní úžasně.
Dělala jsem a super! Vše se snědlo, dělala jsem polovinu s jabkama a polovinu s meruňkama...
Dělala jsem to se strouhanýma jabkama, které mam sterilované ve sklenici.
dobrý večer,tento recept je opravdu vynikající,rezy dělám dost často a vždy se po nich jen zapráší....
Dámy,já koukám jak blázen,jaké jste šikulky.A to si myslím,že umím péct,ale na tolik variant bych nepřišla.
Jitko, Vaše řezy jsou výborné!Pekla jsem včera večer, dnes už nejsou....)).Jsou velice rychlé a ne tolik sladké, svěží-prostě mňam! Použila jsem kompotované meruńky a rybíz....Řezy byly mírně nakyslé-moc dobré! Myslím, že by šly piškoty pokapat i rumem nebo silnou kávou-bez ovoce-a pro dospěláky ke kávě by neměly chybu-vyzkouším...Nebo by šlo zaměnit i jinou chuť pudingu....Dle fantazie....Ale tyto řezy dle udaného receptu jsou vynikající, dávám 1s hvězdičkou!!!!
Dělala jsem o víkendu s jahodami a bylo to moc dobré. Listová těsta jsem použila 2 a vyšlo to akorát na velký plech.
Super recept! Já jsem ho musela dělat dvakrát během týdne, hrozně nám s manželem chutná. Jednou jsem ho zkusila s ananasem a broskvemi a podruhé s jahodami a mandarinkami. Obě varianty byly výborné, takže bych se švestek rozhodně nebála, Katko R.
Jen si to čtu a už se mi sbíhají sliny! Díky za tip, jdu vyndat listové těsto z mrazáku a hurá do toho. P.s.: Máte někdo zkušenosti,lze nahradit meruňky kompotovanými švestkami?
Bebo,já vařím pudink z 1 l mléka a dvou sáčků pudink.prášku,nemusíte mít strach,neroztéká se to.Piškoty používám jen když dávám čerstvé hodně šťavnaté ovoce,nebo když dělám z listového těsta závin třeba s kompotovanými meruńkami.Jinak dávám jen pudink,navrch meruňky nebo třeba kompotovaný angrešt nebo jahody.Pudink liju teplý,ne vařící.Po upečení můžete potřít třeba čokoládovou polevou,ale i bez ní jsou řezy velmi dobré.
Rychlý a výborný. Mňam mňam :-)
Používám teplý pudink, dobře se roztírá.
Tak,tyto řezy jsem upekla v pátek a dnes už z nich není vůbec nic.Myslím,že všem moc chutnaly.Měla jsem je o něco nižší než jsou na obrázku,ale s těma broskvema to opravdu vypadalo nádherně:o)
Výborné. Použila jsem kompotované broskve. Všem chutnalo.
naprosto vynikající:o) pekl jsem se strouhanými jablky sypanými skořicí a je to výborné, není to ani moc sladké jako nějaké podobné moučníky...:o) a hlavně je to hrozně rychlé a jednoduché:o) možná bych uvítal nějaké stížení, abych si s tím mohl více vyhrát, ale i tak se tyto řezy budou u nás péci častěji:o)
Keď použijem 2 pudingy a 8 dl mlieka, nie je ten uvarený puding po vychladnutí veľmi hustý ? A dá sa potom rozotrieť na koláč? Obyčajne totiž deťom varím 1 puding do 5 dl mlieka a je dosť hustý. Ďakujem za radu. Zajtra chcem urobiť.
Vynikající je na piškoty nastrouhat jablíčka, posypat skořicovým cukrem a zalít pudinkem. Na to dát vrchní plát listového těsta.
mňamka, já ji udělala s meruňkama..rychlé, nenáročné a pěkně to vypadá..jen bych třeba příště na dolní plát těsta dala rybízovou marmeládu a trošku rumu :o), ať je to trochu pikantnější..jinak 1 a dávám do oblíbených :o)
Já pekla asi na 220 stupňů těch 30 minut.
Tento recept jsem našla i na jiném webu. Pekla jsem, ale bez vanilkového cukru a s čerstvými broskvemi. Je výborný, s vanilkovým cukrem je asi ještě lepší. Vyzkouším příště.
Právě jsem vyzkoušela a povedlo se na jedničku.S kompotovanými broskvemi,přímo na piškoty.
Výborný recept. Já jsem použila kompotované broskve, které jsem poskládala až na piškoty a pak zalila horkým pudinkem. 2. plát listového těsta jsem potřela vajíčkem a pekla jsem to v el. troubě při 175 C asi 30 minut. V létě to musí být opravdu osvěžující moučník.Pro ostatní kuchařky: mám i foto !!!
Výborné, zkoušela jsem to i s těmi jablky a přidala jsem ještě banán. Děkuji za recept, který se u nás bude pravidelně péci:o)
Já dávám ještě cukrovou polevu (nebo citrónovou).Někdy to pokapu čokoládou.Je to ještě chutnější a hlavně hezčí.
No chuťově to unde ale ten pohled na to už takový výborný není
Jano, stači 2 hrnky 400ml :-)))
Prosím o radu,kolik je to 0,8l mléka,nemám odměrku,tak bych uvítala na hrnek. dík Jana
Trochu jsem experimentovala.Na piškoty jsem na hrubo nastrouhala jablka.Posypala je skořicí a cukrem a navrch jsem nalila rozmíchaný tvaroh s rozinkami.Moc dobré.Vyzkoušejte.:-)
Pani Lenko, prste zkuste pecici parir,doporucuji!
Výborné,dávám těsto na papír na pečení pak se nepřichytne
dneska jsem ty rezy udelala,ale bohuzel se mi ten spodni dil testa pripekl i kdyz jsem to hlidala a nechala to tam jen 20 minut,takze se to musi pect na kratsi dobu,ale i tak ta chut byla opravdu dobra
Ta se prave pece,vypada uz ted velice vabne.Doufam, ze to bude podobne i chutnat.
Milé dámy! když pridáte na vyválený plát 8-9 jablek které jste očistili na nastrouhaly na hrubo a pak teprve o ostatní tak máte vynikající placatý štrudl ! Pečeme to pri 180 stupních C 30 minut.Prejí Vám dobrou chuť
je to jednoduché a moc chutné
Lenko,když si koupíte listové těsto, tak mívá obyčejně 400g a jsou tam dvě placky. Tu jednu vyválíte podle toho jaký máte pekáč,ale ten spodní plát udělejte o něco větší,aby pudink nevytekl! A ten vanilkový cukr dáte také do pudinku.
jsem naprosty zacatecnik v peceni,potrebovala bych vedet jak silne ma byt to rozvalene testo?Ten vanilkovy cukr se posype na to ovoce?
Davam 1, vsem moc chutnalo, pekla jsem to 25 minut na 190° v horkovzdusne troube a bylo akorat.
Tento moučník je vynikající s meruňkami. Ty piškoty tam prostě patří. Ale když to dělám s jablky, tak piškoty nedávám. Podle mých zkušeností je potřeba to péct tak na 160 - 170 stupňů alespoň 25 minut. Jinak je to spodní těsto v místech, kde se dotýká pudinku syrovější. Peču ráda, protože nemusím dělat těsto a ještě to i všem chutná.
Je to opravdu moc dobré, chutná to i ještě teplé, ale samozřejmě se lépe krájí studené. Vypadá to zajímavě i na řezu.Já sama dávám na puding nastrouhaná jablka-je to super, osvěžující. Navrch ještě stříknu trochu šlehačky, prostě mňam.
Recept je podobný mým pudinkovo ovocným řezům ( rubrika moučníky),těsto nedávám lístkové, na těsto dám piškoty, pak ovoce a teprve potom pudink a druhou placku... piškoty šťávou z ovoce zvláční, a vznikne jakoby další vrstva těsta, řezy jsou vysoké jako hluboký plech a vychlazené druhý den... no pohádka, každý kdo ochutnal loudil recept, vyzkoušejte !!!
Jak se může tento výrobek péct chvilinku,vždyť ten spodní plát z listového těsta nebude po "chvilince"pečený?Nebo se má napřed zapéct?A proč se tam dávají piškoty?Jdu to udělat,a jsem zvědavá,jak to chutná,ty piškoty mi tam nějak nesedí...
Já bych pekla tak na 200 - 220 st. Lístkové těsto je rychle upečené a ani ostatní suroviny moc nepotřebují.
Vypada to dobre, ale jelikoz jsem co se tyce listoveho testa zacatecnik, tak bych prosila o upresneni na kolik stupnu ma byt vyhrata trouba a co je chvilinka peceni. Jinak kolem toho budu zase poskakovat a premyslet, jestli to tam muzu nechat jeste dve minuty nebo ne. Dekuji.
Je to i pro začátečníky výsledek je bomba, moc dobrý doporučuji