1. Troubu na 225 °C, na plech naskládat kolečka salámu a péci asi 7 minut. Pak na každé kolečko dát lžičku zakysané smetany, lístky bazalky naskládat na sebe, stočit do ruličky, nakrájet (vzniknout nudličky) a posypat vršek.
2
2. U toastového chleba odříznout opečené okraje, válečkem vyválet (vznikne stlačená placička) pomazat lučinou, posypat křenem a dát hranolek (podobný tvar jako smažené hranolky) šunky. Pak stočit do ruličky, povrch pomazat opět lučinou a obalit v nasekané pažitce. Také můžete po srolování spíchnout párátkem a opéci na oleji. Pak už se neobaluje. I náplň můžete volit libovolnou, toto je jen první tip.
3
3. Troubu na 225 °C, na plech pečící papír a lžící klást hromádky nastrouhaného parmezánu. Ten se v troubě rozteče na slabé placičky. Hlídejte, je to rychle upečené, mají být krásně světle hnědé. Po vychladnutí jsou výborné k vínu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Barbara
|23. 11. 2005 09:16
Já parmazán na plech sypu rovnou jako placku, kterou pak krájím na díly (třeba trojúhelníky) kolečkem na pizzu. Na efekt je dobré ještě teplou parmazánovou placku stočit přes něco kulatého a nechat vychladnout. Jako ozdobu to dávám někdy na salát.