Omyté brambory nakrájíme i se slupkou na lodičky, a už v zapékací nádobě posolíme a popepříme.
2
Kuře omyjeme, nasolíme a bohatě zasypeme pašeráckým kořením. Toto se dá koupit v každém dobře vybaveném bioobchůdku nebo zdravé výživě, i přes internet, já je kupuji na různých jarmarcích a trzích. Není slané, je to jen směs bylin, takže nezapomeňte kuře osolit.
3
Brambůrky doplníme máslem, odhrneme na boky a doprostřed namačkáme okořeněné kuře. Podlijeme asi deci vody a dáme péct na mírnou teplotu, kuře se Vám díky sezamu v koření nevysuší.
4
Na konci pečení, když už máte kůrčičku do křupava přidejte do vypečené šťávy utřený česnek a nechejte dojít v troubě, aby se jen rozvoněl.
5
Jídlo vypadá díky koření opravdu velmi krásně a nemusíte se bát ho předložit náročným návštěvám.