Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
2
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše: lžící ukrojíme kousek těsta, mokrýma rukama roztáhneme do placičky a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji. Na pánev jich vejde najednou asi 3 ks. Nafouknou se.
3
Ještě teplé mažeme na česnekem utřeným se solí, kečupem, tatarkou a sypeme strouhaným sýrem, nasladko nutelou nebo marmeládou.
4
V lednici vydrží těsto několik dnů a můžeme smažit průběžně.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Přemysl Weber
|5. 8. 2016 15:32
Tak valim do obchodu a jdu na to. snad se dilo podari ;-)
maky
|6. 11. 2011 21:13
kolik je z této dávky hruba langošů??
Lenka Kristová
|7. 3. 2007 22:24
Jaroslavo, prodává se pod různými názvy, např. Mikyška, je to kysané mléko.
Jaroslava Li
|7. 3. 2007 09:56
Lenko,co je prosím Vás kyška? Pod tímto názvem to dostanu v obchodě? Předpokládám, že je to něco jako kefír nebo bílý jogurt? Ráda bych předpis vyzkoušela. Děkuji za odpověď.
Lenka Kristová
|1. 2. 2007 13:22
S tím bramborem to zkusím,jsem ráda,že chutnaly.
Lucie Jirmanová
|26. 1. 2007 17:35
Langoše u nás doma milujeme,dávám ale do těsta vařený brambor.Vyzkoušela jsem váš recept a je také skvělý,děkuji!
Eva M
|22. 1. 2007 12:16
Já to zkoušela, v sobotu i v neděli. Měla jsem doma velký úspěch, jen té mouky jsem dala 400g a přilévala jsem ještě mléko. Jinak by to bylo hodně husté. Ale vřele doporučuji.
Lenka Kristová
|21. 1. 2007 17:41
Marie,myslím že je to 400 ml, prostě ten velký.
Marie
|20. 1. 2007 14:10
Jak velký kelímek Kyšky, kolik té Kyšky dáváš ?Děkuji za odpověď, recept vypadá jednoduše a zajímavě.
Lenka Kristová
|19. 1. 2007 12:12
Nezkoušela jsem, ale myslím, že by to to šlo.
Šárka V
|19. 1. 2007 12:03
Zkoušeli jeste někdo tento recept s celozrnnou moukou ? Případně zčásti pohankovou, kukuřičnou, ... ?