Koblizky chuťové skvěle,s testem se výborné pracovalo jen nevím proč mám místo kulatých koblizku silnější placicky.Vyvalela jsem je nahrubo jak pisete.Použila jsem klasické droždí,ale ani těsto nenakynulo.Není lepší sušené droždí?Prosím poradte jak udělat ty kulaté.Předem děkuji.
L
|7. 3. 2015 01:41
skvělé
Lenka
|7. 3. 2015 01:40
Vynikající, bylo to opravdu rychlé. Jen jsem měla problém je nějak šikovně naplnit, ale to chce cvik.
Moje první koblížky a povedly se! Byly moc dobré, přidávám foto :-)
Plnila jsem je až hotové, nevím proč se mi nedařily hezky spojit dvě půlky k sobě. Je na to nějaký fígl? :-\
Skvele.Obavaly jsme se ze budou nasakle olejem,ale vubec nebyly.Budem delat casteji.Pridavame do oblibenych.Diky za recept. <3
jarda
|3. 11. 2013 07:06
zdravim ja mam vyzkousenno vyvalet testo na polovinu rozmistot marmeladu a pak prekryt druhou polovinou pak se jen veme sklenicka potrebne velikosti a vykrajuje se na jednou kobliha a nemusi se k sobe nic davat jako treba dve kolecka :-)
dokonalý recept! Doma jsme si pochutnávali všichni.
Eva
|10. 7. 2013 10:50
Výborný recept, neměla jsem máslo, tak jsem dala rozpuštěnou Heru a byly luxusní. Vykrajovala jsem je malým vykrajovátkem na linecké a měla jsem 90 ks. Ke kávě, nebo jako hlavní jídlo k syté polévce ideální.
jarmila
|16. 2. 2013 13:30
Vyzkoušela jsem tento recept na koblížky a opravdu u nás doma měly velký úspěch.jsou výborné
;-) taky u nás dělám "dutý" a jen se po nich zapráší, syn je miluje
líbezné
|16. 6. 2012 03:15
koblihy dělá pěkné i třeba kráva, nebo koníček na cestě
Jarmila
|8. 5. 2012 23:11
Těsto vyválet (tak na 1 cm), vykrojit např. sklenicí kolečka, do jednoho doprostřed náplň, přikrýt druhým a dobře spojit, nechat společně ještě kynout a pak už jen smažit.
Kobližky byly chuťově moc dobré, ale špatně mi při smažení naběhly. Možná je to tím, že jsem je smažila na oleji a ne ve friťáku. Nejspíš zůstanu u klasického receptu, kdy se kobližky plní před smažením - slepuji vždy dvě vykrojená kolečka a kobližky jsou pak krásně kulaťoučké.
Nejsem autor, ale chapu to tak, ze necham vykynout testo 20 minut(jinymi slovy - zadelame kvasek, vypracujeme testo a nechame jej kynout 20 minut). ;-)
Zdravím a mám dotaz: z receptu to vypadá, že dám vykynout JEN kvásek, zamíchám těsto, a rovnou vyválím....atd - to znamená, že dál nenechávám kynout? Prosím o info, dík
Petra Stehlíková
|27. 5. 2010 18:23
Také jsme vyzkoušeli a bylo to skutečně fantastické papání!
Daniela Kallasová
|6. 12. 2009 18:32
Výborné - doporučuji - moc jsme si pochutnali :-)
Simona Kališová
|28. 4. 2009 13:36
Děkuji za rychlou odpověď. Dnes tedy zkusím a dám vědět :-)
marie nezlakova
|28. 4. 2009 13:28
Simono,kvásek se dělá z trošky mléka,cukru a droždí a nechá se vzejít mimo mísu s moukou....,třeba ve skleničce.Já kynuté dělám leta a kvásek si připravuji přímo v míse-udělám v mouce důlek ve kterém nechám droždí s mlékem a cukrem vzejít a pak přidám zbytek mléka,tuk...a ještě se mi nestalo,že by se nezadařilo.Přeji mnoho štěští!Všechno je jednou poprvé!
Simona Kališová
|28. 4. 2009 13:09
Zdravím, z kynutého těsta jsem ještě nic nedělala a tak jsem trochu začátečník. Chci se zeptat, co znamená z "kvásku zaděláme těsto" ? Děkuji
Eva Kopalová
|13. 10. 2008 19:09
Už jsem je dělala dvakrát, jsou vynikající, nadýchané. Doporučuji.
Eva Vondrova
|22. 3. 2008 18:00
Jsou výborné.Ani jsem nedávala marmeládu dovnitř, jen jsme si je s ní mazali nebo jedli i bez ní. Mňamka, dávám 1:-)
Uljana
|8. 1. 2008 17:15
Já jsem také vyzkoušela, a teké nam moc chutnaly. Všem, doporučuji. Akorat, jsem přidala kuru z jednoho citronu, a místo moučkového cukru jsem dala mletý vanilkový cukr. Bylo to super!!!
Jitka Petrásková
|22. 8. 2007 21:40
Instatního droždí se dnes prodává několik druhů a od různých výrobců. Vyzkoušela jsem snad všechny, vždy se řídím informací ze sáčku. Nejraději mám ovšem to v bílém sáčku s modrou vlaštovkou, to je na 1 kg mouky. Droždí přidávám rovnou do mouky (stejně jako prdopeč), rozdíl mezi pečivem z čerstvého droždí a ze sušeného nikdo z mojí rodiny nepozná. Pokud někdo tvrdí, že rozdíl je na chuti cítit, nechám ho při jeho názoru a myslím si své...(přitom se zálibně dívám na jeho boule za ušima).
Andora
|20. 3. 2007 13:16
Instantní droždí - hmotnost 10 gramů, píšou tu, že stačí na 1 kg mouky. Výrobce S.I.Lesaffre, Francie
Simča Sládková
|28. 2. 2007 14:19
Nedávno jsem četla v časopise, věnovanom kynutým těstům, že sušené droždí - jeden sáček - odpovídá cca 1/2 kostce, tedy 20g čerstvého droždí. Bohužel tam nebylo JAK velký je ten sáček. Já ho doma nemám, jinak bych se koukla. Ale v ČR se asi bude prodávat jen jedna velikost sáčku sušeného droždí... Snad ho někdo máte doma a doplníte tu gramáž pro "kolegy", kteří vaří v zahraničí. Díky předem :o))))
Tereza Jarčušková
|28. 2. 2007 09:50
Danielka, dávkujte podľa návodu na sáčku, sú rôzne balenia. Kľudne ich na kysnuté cesto použijte.
Daniela O.
|27. 2. 2007 20:03
Tak tohle je urcite super recept, koblizky bych moc rada vyzkousela, ale u nas jsou kvasnice pouze susene. Ma nekdo zkusenosti s davkovanim? Prosim o pomoc,protoze tohle si rozhodne nechci nechat ujit.
Iveta Lukešová
|27. 2. 2007 18:15
Mohu jen a jen potvrdit, že tyto koblížky jsou rychlé, ale hlavně výborné!!!!! Aby byly koblížky pěkně kulaťoučké musí se kolečka vykrajovat ze silnější placky a po vložení do oleje nejdříve přikrýt pokličkou. Díky za receptík.
Blažena Halušková
|31. 1. 2007 18:33
No a jelikož už nějaký čas uplynul a Lucka nic "nepísla", takže je to asi na mně. Musím se pochlubit, dneska mi přišel supr "brus" fritéza Tefal - ta jak ji celou vrazíte do myčky - takže jsem neodollala a musela jsem vyrobit tyto lákavé koblížky. Vřele doporučuji. Mám takovou šikovnou injekční stříkačku a tou jsem domácí meruňkovou marmeládu "nahnala" do koblih, ať chtěly nebo nechtěly..... Jiné už dělat nebudu - to byl fofr..... Dík za receptík ....
Lucka
|23. 9. 2006 10:10
Jdu na to, tak jsem zvědavá... :-) pak písnu jak to dopadlo a hlavně chutnalo :-))