Květák rozeberte na růžičky, podle potřeby je ještě pokrájejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrášek dejte do cedníku a propláchněte studenou vodou, aby povolil.
V širším hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte kari pastu a asi minutu ji restujte, měla by se rozvonět a rozpustit v oleji. Vlijte kokosové mléko, vývar a metličkou kari pastu rozmíchejte. Přidejte limetové listy a na větší kusy pokrájenou citronovou trávu. Přiveďte k varu, přidejte květák a batáty. Vařte, dokud zelenina nebude na skus, pak přidejte povolený hrášek a už jen krátce prohřejte. Dochuťte sójovou a rybí omáčkou a trochou sezamového oleje.
3
Karí podávejte s rýží, posypané sezamem a koriandrem, přidejte kousky limety na dochucení.