Vejce vyšleháme s cukry, přidáme vidličkou rozmačkaný zralý banán, jogurt, rum a dobře promícháme. Přisypeme hladkou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Vytvoříme středně tuhé těsto, které nám bude lepit na lžíci. Konzistence se nelekáme, lžičkou těsto z mísy nabíráme a ze lžičky ho vždy prstem stáhneme (sundáme) přímo do horké olejové lázně. Oleje dáváme vyšší vrstvu, cca 2-3 cm. Nesmažíme příliš zprudka, spíše na střední teplotu, aby se koblížky dobře propekly.
Pokud máme olejovou vrstvu dost vysokou, koblížky se mají snahu sami otáčet během smažení a opékat se tak stejnoměrně ze všech stran dozlatova. Pokud ne, pomůžeme jim lehce vidličkou. Po osmažení je vyndaváme děrovanou naběračkou nebo kovovým cedníčkem z oleje a dáme je okapat na ubrousek.