Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a na plátky česnek. Přidáme na kousky nakrájenou šunku, mírně opečeme, osolíme, opepříme, přisypeme propláchnutou rýži a asi 1/2 sáčku hrášku (cca 200 g). Zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme kostku masoxu a vaříme doměkka (asi 20 minut).
2
Nakonec do hotového zamícháme ještě kousek másla a je hotovo. Navrch nic, nebo strouhaný sýr - obojí je dobré. Kdo má rád, může kromě hrášku dát i jinou zeleninu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
josef
|10. 3. 2015 21:58
rizoto podle mého uvařím rýži, mezi tím na sádle, oleji, kdo jak má rád osmažím cibuli do sklovata,přidám trošku sladké a pálivé papriky a velmi krátce opražím, pak přidám trochu kečupu, krátce opět opražím pak přidám dvě malé sklenice karotka s hráškem, bez nálevu + jedna plechovka hrášku ve slaném nálevu, trochu zavařené kapie, vše důkladně prohřeji, uvařenou rýži scedím a smíchám se zeleninovým základem, docutím solí pepřem, na posypání možno sýr, kyselá okurka dobrou chuť
L.
|31. 3. 2011 16:25
:-P
Zena
|31. 3. 2011 14:03
Gratuluju! ;-)
L.
|31. 3. 2011 13:38
Naprosto perfektní. Doporučuji dochutit podle sebe... jinak opravdu nemá chybu. Za 30minut hotovo, pecka! Jo a jsem chlap. )))
moje první rizito co jsem zkusila uvařit a je super, moc nám chutná i ostatním, kteří tomu ze začátku moc nevěřili :-)
venyss venyss
|27. 5. 2009 13:39
Dnes jsem vyzkoušela za konečný výsledek bych dala 2 ale za rychlost dávám 1.
venyss venyss
|27. 5. 2009 13:33
Nebylo to špatné, za výsledek bych dala 2 ale za rychlost dávám 1.
Lucie Kettnerová
|5. 2. 2009 12:16
Tak jsem tohle rizoto právě dodělala a je super, jen místo masoxu jsem dala zeleninový bujón a zamíchala do něj nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Je to super!!
Anonym
|26. 5. 2007 19:16
Moc děkuji, konečně rizoto, které za něco stojí a chutná celé rodině, je vynikající a opravdu rychlé.
Alena Babičová
|22. 5. 2007 11:38
Opravdu za 1 s hvězdičkou, super papu, rychlé,také jsem přidala jen kukuřici a jinak papáníčko ňaminka
Vlasta Vejvodova
|21. 2. 2007 16:17
Dnes vyzkoušeno a opravdu moc dobré,přítel sám říkal,že toto rizoto mám dělat častěji.K hrášku jsem ještě přidala kukuřici a jako oblohu lehce povařenou brokolici,byla to mnamka.
Anonym
|20. 2. 2007 10:20
Lucko-máš u mě poklonu!!!!!
Michaela Atherton
|7. 8. 2006 15:47
Maso jsem uplne vynechala, pridala navic kukurici a houby a moc jsem si pochutnala. Bez masa je to super lehka letni vecere.
Michaela Hemmerová
|7. 8. 2006 12:22
Vyzkoušela jsem a mooc mi chutnalo, děkuji za recept. Osobně doporučuji přidat ještě strouhýný sýr (když se rizoto vaři), rizoto je pak ještě chutnější
Lucie Berková
|1. 7. 2006 20:36
Zítra to chci skusit udělat k obědu. Všechnyrecepty mám od sud i když je mi teprve 12 v kuchini jsem svým pánem naši se rozvedli a taťka vařit neumí!!!
Martina
|14. 5. 2006 16:36
Vyborne, dekuju za recept, jen jsem pridala vice cesneku a sladke papriky.
Janinka
|19. 8. 2005 17:37
Děvčata, děkuji Vám za chválu. U nás se tento recept opravdu osvědčil - je to rychlé a jak vidím, zvládne to i Petra :-)) Jinak fantazii se meze nekladou, třeba z toho časem uděláme úplně jiný recept :-))
petra kozlíková
|17. 8. 2005 08:49
výborné, ja jsem dala trochu vice cesneku a vice mrazene zeleniny, nakonec jsem hotove rizoto pokladla prouzky zlute papriky a bylo to delikates! a ze jsem kucharsky analfabet:o)
Milly
|13. 8. 2005 00:31
Rychle a chutne!!! Sunku jsem nahradila kurecim masem :-) Diky za recept!