Uvaříme si rýži, jak jsme zvyklí, ale do vody přidáme kari.
2
V hrnci si mezitím opečeme vepřovou konzervu, k ní přidáme nakrájené čerstvé žampiony, nebo kdo má lesní houby, na malé kousky papriku a necháme dusit, dokud paprika a houby nezměknou.
3
Před koncem vaření ještě přidáme nadrobno krájená oloupaná rajčata, podle chuti dosolíme a do této směsi zamícháme uvařenou rýži.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|27. 1. 2006 13:58
Súhlasíkm s Máriou, nikdy ryžu nevarím ,ale dusím v rúre alebo na sporáku. V chuti je to skutočne veľký rozdiel.
maria hanova
|27. 1. 2006 11:48
Musím upozorniť,že uvarená ryža ktorá sa pridá do hotového pokrmu nie je tak chutná ako keď sa pridá surová a podleje sa horúcim vývarom.Po krátkom vare dáme pokrm do trúby a ryža sama sa dovarí bez tepelného zdroja/napomôže tomu para so zeleniny a vývaru/.Nakoniec posypať syrom.
Jitka Malinová
|26. 1. 2006 14:35
Dobrý recept, znám a dělám různé obměny. Jako zeleninu používám zavařené lečo, koření dávám orientální a místo konzervy jen libový párek opečený na cibulce. Opravdu rychlovka.
Pavlína Svitáková
|26. 1. 2006 11:50
Ano, také to někdy dělám,ale bez kari.Je to rychlovka.Hlavně ,když ta konzerva je dobrá.Poslední dobou vepřovky nestojí za nic.Ty dražší ještě ujdou,když je mají.Už jsem uvažovala,že si je budu dělat sama.Když je naspěch, jako když je najde.