• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlé červené karí s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé červené karí s krevetami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dopřejte si lahodný pokrm inspirovaný dalekou Asií. Směs krevet, hrášku a batátů vařených v kokosovém mléce je plný exotických surovin a voňavého koření. Obohatíte díky němu svoji kuchyni o nové chutě a zcela jistě si jej všichni vaši strávníci zamilují.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g jasmínová rýže
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g krevety
    • 500
      g batáty
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 2
      ks citronová tráva
    • zázvor 5 cm
    • 5
      ks limetkové listy
    • 3
      lžíce rybí omáčka
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • koriandr
    • 1
      ks limetka

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta.

RADA: Vyzkoušejte dietní recepty s rýží

2
Na nepřilnavé pánvi krátce opečte kari pastu, aby se rozvoněla. Zalijte ji kokosovým mlékem a metličkou pastu dobře zašlehejte, aby se rozpustila. Citronovou trávu lehce rozdrťte paličkou nebo plochou stranou nože, tak lépe uvolní aroma, a přidejte ji do kokosového mléka spolu s oloupaným zázvorem nakrájeným na větší kusy a s limetkovými listy. Přidejte batáty a na mírném ohni vařte, dokud nebudou takřka měkké.
3
Přidejte rozmražený hrášek a krevety a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, jídlo by se mělo už jen lehce prohřát – dochuťte je rybí a sójovou omáčkou. Podávejte s rýží, čerstvým koriandrem a limetkou.

RADA: 13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

Kari rizoto

Kari rizoto

Kari omáčka z jablek

Kari omáčka z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Mořské plody (Dary moře) Krevety FOOD
Oběd Večeře Vaření Thajsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Citronová tráva Jasmínová rýže Kokosové mléko Koriandr Krevety Limetka Limetkové listy Mražený hrášek Rybí omáčka Sojová omáčka Thajská červená kari pasta Zázvor

Jak uvařit rýži?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Cookies II.

Cookies II.

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak uvařit rýži?

Poslední sledované recepty

88
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
68
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
62
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
44
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
37
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Rychlé BE-BE řezy
Rychlé BE-BE řezy
Rychlé brownies
Rychlé brownies
Rychlé bryndzové špecle
Rychlé bryndzové špecle
Rychlé fazolové lečo
Rychlé fazolové lečo
Rychlé francouzké brambory
Rychlé francouzké brambory
Rychlé chilli fazole
Rychlé chilli fazole
  • Recepty.cz
  • Rychlé červené karí s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact