Do podmásli či kefíru dáme cukry, sůl, rozinky a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, mělo by nám vzniknout tužší, dobře tvarovatelné těsto, které dáme na 10 minut odpočinout. Poté tvarujeme bochánky, potřeme je vajíčkem, které jsme rozšlehali v trošce mléka, posypeme mákem a pečeme cca 30 minut na 170 °C.
2
Bochánky chutnají nejlépe, když jsou namazané máslem a marmeládou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
englicka
|4. 1. 2007 17:01
většinou hladkou,polohrubá je na toto těsto moc těžká...
Anonym
|4. 1. 2007 12:20
Mouku hladkou nebo pohrubou? Děkuji
englicka marketa
|4. 1. 2007 11:59
bochánky dělávám velké tak na dlaň,a počet??no cca 8 až 10.nejsem si jista...Jitko ale je vlastně jedno jak budou velké pečte je při mírné teplotě dokud hezky nezezlátnou..menší o něco méně a ty větší zase déle,snad jsem pomohla..
Jitka
|3. 1. 2007 17:32
Prosím, jak velké bochánky se dělají a kolik je jich? Díky.