Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám vznikne hladký krém. Ten rozdělíme na dva díly a jeden z nich smícháme s kakaem. Připravíme si 3 kusy alobalu v dvojnásobné délce balíčku BE-BE sušenek.
2
Postupně střídáme sušenku, světlý krém, sušenku, tmavý krém atd. až uděláme štangličku z celého balíčku (začínáme a končíme sušenkou). Tak postupujeme i u zbylých dvou balení sušenek a zbytek krému natřeme na vršek štangliček. Zabalíme do alobalu a necháme přes noc v lednici. Krájíme šikmo. Můžete si samozřejmě dle chuti obměnit přísady (kokos, ořechy atd.).
Je to vážně dobré, ale rozhodně příště dám mnohem méně másla do pudinku. Udělám jako když dělám věnečky, tak na tak málo pudinku stačí tak čtvtka másla. Celé je vážně přehnané. Je to jako by jsme jedli jenom máslo. Dala jsem borůvkovou marmeládu a světlé a tmavé sušenky a podávala jsem se zmrzlinou. Myslím, že by nebylo na škodu to vyzkoušet s tou kysanou smetanou, ale Martin nenapsal jak na to. Jestli tam přidat ještě máslo. Jarko a cukr bych dala podle chuti.
JARKA
|17. 11. 2010 20:02
Prosím,kolik cukru? :-(
venyss venyss
|30. 1. 2010 19:21
Také dělám ze světlých a tmavých BEBE,zasloužená 1.
Simča Sládková
|15. 6. 2009 09:50
Měla jsem světlé sušenky a dvě barvy krému. Mezi sv. sušenku a sv. krém jsem dala trochu borůvkové marmelády pro barevnýe efekt, ale řezy tím získaly velmi i na chuti. Nakonec potřné povrchu a obalené v kokocu a bylo to jedinečné. vezla jsem je na společnou akci pro 50 lidí a měly valiký úspěch!!!
Jaňulka
|24. 3. 2007 20:15
Zkoušela jsem udělat jen dvě štangličky vedle sebe a nalepila jsem sušenky dokola i nahoru. Pak natřela půlku světlým a půlku tmavým krémem. Vznikla taková malá úhledná cihlička. Posypala jsem to ořechama a byla to mňamka.
Zuzana Šindlerová
|11. 9. 2006 10:31
Taky střídám tmavé a světlé sušenky a tmavý a světlý krém. Super je namazat sušenku pod světlý krém trochou rybízové marmelády, dodá této sladké dobrůtce nakyslou příchuť. Celé pomažu jako Jana tmavým krémem a obalím v kokosu. Rychlé a výborné.
Lenka
|10. 9. 2006 19:51
Dělala jsem ho doma a velká chvála. Zvládne ho i začátečnice a je dobrý. Všem moc doporučuji
Dadu
|13. 2. 2006 14:59
Dělám jen jeden krém, zato koupím sušenky máslové a kakaové. výsledek je ještě lepší jakz dvojího krému.
Martin
|21. 4. 2005 14:13
Tenhle recept tak trochu znám ale já místo krému dávam oslazenou zakysanou smetanu ( taky světlou a tmavou) a řekl bych, že se zakyskou je to určitě ještě lepší. Zkuste to.
Jana Wernischova
|2. 1. 2005 15:25
Tomuhle se před léty říkalo "roláda Albert", protože se dělalo úplně stejně, aLe z kulatých sušenek Albert, takže výsledný řez byl úhlednější. Ještě doporučuji kousek krému nechat, pomazat s ním celý komínek a obalit ho v kokosu.Jinak souhlasím s tím, že je to mňam.