V masoxu uvaříme nadrobno pokrájené brambory, trošku osolíme. Pak přidáme kysané zelí a nakrájenou klobásku, zamícháme a přidáme přibližně 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 6 kuliček pepře a necháme pozvolna vařit.
2
Dochucujeme až na konci, a to octem, případně magi, podravkou. Zahustíme zasmážkou, pokud tuto vynecháme, máme dietní pokrm, který je moc dobrý.
Přesně tak...někdy mám dojem, že některé české hospodyňky by bez podravky a jiných dochucovadel neuměly ani uvařit...přitom nejlepší a nejzdravější je, nechat potravinám jejich vlastní chuť ;-) :-P S dochucovadly má každé jídlo jednu chuť - podravkovou atd :-S
Masox,Magi,Podravka-to snad né :-(.Když je dobrá klobása nemusí být ani jedno anebo jenom jeden druh dochucovadla.Octem se dochucovat nemusí,pokud zelí nepropláchnete.Šťávu ze zelí si nechávám vždy v ,,záloze,, ,kdyby bylo třeba dokyselit :-)... .
Jitka B.
|21. 2. 2008 12:49
Polévka je skvělá. Klobásku je možné trošku orestovat na oleji s trochou sladké papriky, dodá barvu a maličko chuť. Po vypnutí přidávám mléko nebo smetanu. Pokud je třeba dokyselit, schovávám si trochu láku ze zelí, je to jemnější než dochucovat jen octem. Dávám 1.
Tarari .
|20. 2. 2008 15:01
Doporučuji "vychytávku".... Koření dát do "vajíčka" na čaj... Pak nemusíte nic lovit...
Jana Pátková
|20. 2. 2008 13:33
dávám 1
Jana Pátková
|20. 2. 2008 13:32
Polévka je velice dobrá, akorát ji dokončím smetanou kysanou s "trouškou " mouky hl. a to slovo je pro ty - co chtějí komentáře ???Já vím, nejde o kulturu psaní, komentáře, - ale někdy uděláme gramatické chyby - i já, ale vařím zrovna polévku a je mě - nebo mi, úplně jedno, kde jsem udělala chybu ve psaní, důležité je vaření a o to jde, prosím - už ty chybičky (chyby) necháme např." bokem " , dávám 1, protože tuto polévku děláme u nás pravidelně - co 14 dní(dnů), nikdo nedělá úmyslně chyby, někdy je to překlep a zase někdy to ten dotyčný myslí - mislí - jinak, tak to berme tak, jak to tady jde,uvařit musíme stejně sami - tady u nás doma (skoro). Ahojky Jana
Mira
|19. 2. 2008 21:40
Tak si tady připadám, jak na jazykovém kroužku. Podle mne je podstata hodnocení receptu a ne gramatiky.
linda bauman
|7. 5. 2007 18:43
Bohužel, i když vynecháme zásmažku, tak dietní pokrm nemáme, protože klobásky mají kolem 2 000kJ na 100 g:-( Ale jídlo je to vynikající. A když místo klobásky dáme buď kus kuřecího prsa, nebo na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, tak pak to opravdu bude i dietní:-)
xjaninka
|7. 1. 2007 17:42
Včera jsem zkoušela, docela to ujde. Jenom jsem pořád nemohla dochutit, tak jsem nakonec vmíchala kečup a bylo to výborné Parádní barvička a sladko kyselá chuť. Jo a děkuji za lekci gramatiky
Jana
|1. 3. 2006 14:23
Já zahušťuji syrovým bramborem, klobásku ( pikantní mňam ) nebo špekáček osmažím a vmíchávám zakysanou smetanu. Je to takové jemnější.
Alena
|22. 2. 2005 08:40
Naďo dík já vím, já už jsem asi taky zblbla...
Alena
|22. 2. 2005 07:29
Anonym je asy také chitrí, ale má přehled, člověk by se měl opčas zamislet. Jo a zahuštění syrovým bramborem a přidat šunkový salám není špatné...
Koukám, že tady někdo nepochopil Alenin vtip, ale jinak dobrý )). K receptu... aby byla polévka dietní vynecháme uzeninu, nezahušťujeme a je to.
Anonym
|21. 2. 2005 17:33
..no,možnáby se chtělo zamyslet i nad tou " dyetou"!!!!!
Alena
|21. 2. 2005 15:03
Georgu, Georgu máš pravdu, až na tu češtinu.... (syrový, syrová syrové, šunkový, šunková, šunkové... co vám říkají podstatná jména) Takže dyeta to není... jinak dobrý
Geeog Geeog
|21. 2. 2005 13:34
Nechci jse vás dotknou,ale aby toto bezesporu skvělé jídlo bylo dietní tak by v první řadě muselo byt zahuštěné škrobovou moučkou nebo nastrouhaným ¨syrovím bramborem a jako uzenina šunkoví salám nebo šunka.Maximálně kousky libového masa.