souhlasim! :-P
Neuvěřitelné kolich chemie a odporných náhražek si cpete do těla!
my to teda děláme s uzenými kostmi a je to lepsi :) ale super napat
Přesně tak...někdy mám dojem, že některé české hospodyňky by bez podravky a jiných dochucovadel neuměly ani uvařit...přitom nejlepší a nejzdravější je, nechat potravinám jejich vlastní chuť ;-) :-P S dochucovadly má každé jídlo jednu chuť - podravkovou atd :-S
Masox,Magi,Podravka-to snad né :-(.Když je dobrá klobása nemusí být ani jedno anebo jenom jeden druh dochucovadla.Octem se dochucovat nemusí,pokud zelí nepropláchnete.Šťávu ze zelí si nechávám vždy v ,,záloze,, ,kdyby bylo třeba dokyselit :-)... .
Polévka je skvělá. Klobásku je možné trošku orestovat na oleji s trochou sladké papriky, dodá barvu a maličko chuť. Po vypnutí přidávám mléko nebo smetanu. Pokud je třeba dokyselit, schovávám si trochu láku ze zelí, je to jemnější než dochucovat jen octem. Dávám 1.
Doporučuji "vychytávku".... Koření dát do "vajíčka" na čaj... Pak nemusíte nic lovit...
dávám 1
Polévka je velice dobrá, akorát ji dokončím smetanou kysanou s "trouškou " mouky hl. a to slovo je pro ty - co chtějí komentáře ???Já vím, nejde o kulturu psaní, komentáře, - ale někdy uděláme gramatické chyby - i já, ale vařím zrovna polévku a je mě - nebo mi, úplně jedno, kde jsem udělala chybu ve psaní, důležité je vaření a o to jde, prosím - už ty chybičky (chyby) necháme např." bokem " , dávám 1, protože tuto polévku děláme u nás pravidelně - co 14 dní(dnů), nikdo nedělá úmyslně chyby, někdy je to překlep a zase někdy to ten dotyčný myslí - mislí - jinak, tak to berme tak, jak to tady jde,uvařit musíme stejně sami - tady u nás doma (skoro). Ahojky Jana
Tak si tady připadám, jak na jazykovém kroužku. Podle mne je podstata hodnocení receptu a ne gramatiky.
Bohužel, i když vynecháme zásmažku, tak dietní pokrm nemáme, protože klobásky mají kolem 2 000kJ na 100 g:-( Ale jídlo je to vynikající. A když místo klobásky dáme buď kus kuřecího prsa, nebo na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, tak pak to opravdu bude i dietní:-)
Včera jsem zkoušela, docela to ujde. Jenom jsem pořád nemohla dochutit, tak jsem nakonec vmíchala kečup a bylo to výborné :) Parádní barvička a sladko kyselá chuť. Jo a děkuji za lekci gramatiky ;)
Já zahušťuji syrovým bramborem, klobásku ( pikantní mňam ) nebo špekáček osmažím a vmíchávám zakysanou smetanu. Je to takové jemnější.
Naďo dík já vím, já už jsem asi taky zblbla...
Anonym je asy také chitrí, ale má přehled, člověk by se měl opčas zamislet. Jo a zahuštění syrovým bramborem a přidat šunkový salám není špatné...
syrový,syrová,syrové,šunkový,šunková,šunkové,jsou přídavná jména,ne?
Koukám, že tady někdo nepochopil Alenin vtip, ale jinak dobrý :))). K receptu... aby byla polévka dietní vynecháme uzeninu, nezahušťujeme a je to.
..no,možnáby se chtělo zamyslet i nad tou " dyetou"!!!!!
Georgu, Georgu máš pravdu, až na tu češtinu.... (syrový, syrová syrové, šunkový, šunková, šunkové... co vám říkají podstatná jména) Takže dyeta to není... jinak dobrý
Nechci jse vás dotknou,ale aby toto bezesporu skvělé jídlo bylo dietní tak by v první řadě muselo byt zahuštěné škrobovou moučkou nebo nastrouhaným ¨syrovím bramborem a jako uzenina šunkoví salám nebo šunka.Maximálně kousky libového masa.