Vločky několikrát propláchneme, zalijeme vodou, přidáme zeleninu (mám nastrouhanou v mrazáku tak nešetřím), může se přidat celerová nať a houby sušené nebo mražené. Povaříme asi 1/2 hodiny.
2
Navrch dáme kousek másla, rozkvedláme vejce, ochutíme a posypeme petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nikola
|13. 11. 2011 12:59
Kamarádka makrobiotička mi říkala, že vločky se musí vařit alespoň 20 minut, aby byly pro lidský organismis stravitelné. Jinak nám málo vařené vločky nic neudělají, ale taky nám nedodají ty živiny.
Hanka
|6. 11. 2010 09:18
Vločky se mají vařit max. 5 min. jiank ztrácí svou výživovou hodnotu, na nastrouhanou zeleninu to také stáčí :-)
Hana
|14. 3. 2007 10:33
Já ty vločky nenamáčím, ale osmažím na kousku másla, povařím se zeleninou dochutím a je to. Ani vejce tam nedávám.