• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá vánoční polévka z Pangasia

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pangasius
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • celer zhruba stejně jako petržele
    • sůl
    • 1
      kostka masox
    • máslo
    • hladká mouka
    • muškátový oříšek
    • petrželka
    • citronová šťáva nebo kolečka citronu

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmahneme na másle.
2
Když začne vonět, zalijeme 2 litry sudené vody, vložíme rozmrazené filety pangasia a osolíme. Uvedeme do varu, pak stáhneme plamen a vaříme asi 15 minut.
3
Ryba mnoho nepotřebuje, takže po uplynutí této doby zkusíme, je-li již hotová (měla by se rozpadat) a pokud ano, vyjmeme ji z vývaru.
4
Ochutnáme vývar a pokud se nám zdá slabý, můžeme dochutit zeleninovým bujonem.
5
Poté si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zahustíme jí vývar a necháme ještě 5-10 min provařit.
6
Nakonec přidáme muškátový oříšek (nejlépe je ho koupit vcelku a do polévky nastrouhat), jak kdo má rád, já dávám tak čtvrtinu jednoho, a necháme ještě minutku probublat.
7
Nakonec vývar odstavíme a vrátíme do něj rybu, kterou jsme rozmačkali vidličkou, a promícháme.
8
Pangasius nemá kosti, takže nebezpečí nehrozí a odpadá zdlouhavé obírání.
9
Polévku podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou a kolečkem citronu nebo zakápnutou citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

Polévka z červené čočky - jednoduchá…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:39

    U nás si každý strouhá oříšek až do talíře, soutěžíme, kdo jej první okoupe. Také se neobejdeme u rybí polévky bez (na másle opečené) houstičky, kterou si přidávame po částech, protože musí křupat. Kdyby někdo znal postup na krutonky které v polévce vydrží křupavé aspoň 99vteřin, dejte prosím vědět.

  • Dana Křížová | 4. 8. 2008 15:17

    Tak mi tu právě voní! Já tedy strouhám zeleninu na hrubo a rybu nechávám na kousky, máme to tak radši, ale jinak to bude určitě mňamka! A je vážně super, že to nemá kosti, klasickou rybí musím dětem hoooodně kontrolovat, tady je to bez práce :o)

  • Jana Mojžíšová | 24. 11. 2007 15:45

    Díky za tip, mytí nádobí taky není moje oblíbená činnost :-) Já kupuju mraženého pangasia přímo v rybárně a vždycky požádám o ty menší, taky bývají méně tuční.

  • Jana Kozlová | 24. 11. 2007 10:37

    Dělám to podobně, na másle přidám zeleninu na to mouku prosmažím přilévám pomalinku studenou vodu když mám hustotu akorát dám zavařit přidám pangasia. Když je měkky rozdrolím v polévce štouchadlem na brambory. Takže je to rychlejší s menším množstvím nádobí. Polévka všem chutna a co se týče kosti máte pravdu muže tuto rybu i malé dítě navíc je velice chutná. Nedoporučuji ale kupovat moc pangasia v průhlednem obale bývá velice mastný ale ve sparu jej mívají s nějaké firmy nemohu si vzpomenout přesně ale ten je vynikající a nemá tolik tuku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Muškátový oříšek Pangasius Petržel Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Maďarský guláš
Maďarský guláš
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 9. 10. 2025: Koho čeká romantický večer a kdo bude muset brzdit své emoce?

Denní horoskop na čtvrtek 9. 10. 2025: Koho čeká romantický večer a kdo bude muset brzdit své emoce?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact