• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá vánoční polévka z Pangasia

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pangasius
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • celer zhruba stejně jako petržele
    • sůl
    • 1
      kostka masox
    • máslo
    • hladká mouka
    • muškátový oříšek
    • petrželka
    • citronová šťáva nebo kolečka citronu

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmahneme na másle.
2
Když začne vonět, zalijeme 2 litry sudené vody, vložíme rozmrazené filety pangasia a osolíme. Uvedeme do varu, pak stáhneme plamen a vaříme asi 15 minut.
3
Ryba mnoho nepotřebuje, takže po uplynutí této doby zkusíme, je-li již hotová (měla by se rozpadat) a pokud ano, vyjmeme ji z vývaru.
4
Ochutnáme vývar a pokud se nám zdá slabý, můžeme dochutit zeleninovým bujonem.
5
Poté si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zahustíme jí vývar a necháme ještě 5-10 min provařit.
6
Nakonec přidáme muškátový oříšek (nejlépe je ho koupit vcelku a do polévky nastrouhat), jak kdo má rád, já dávám tak čtvrtinu jednoho, a necháme ještě minutku probublat.
7
Nakonec vývar odstavíme a vrátíme do něj rybu, kterou jsme rozmačkali vidličkou, a promícháme.
8
Pangasius nemá kosti, takže nebezpečí nehrozí a odpadá zdlouhavé obírání.
9
Polévku podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou a kolečkem citronu nebo zakápnutou citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

Polévka z červené čočky - jednoduchá…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:39

    U nás si každý strouhá oříšek až do talíře, soutěžíme, kdo jej první okoupe. Také se neobejdeme u rybí polévky bez (na másle opečené) houstičky, kterou si přidávame po částech, protože musí křupat. Kdyby někdo znal postup na krutonky které v polévce vydrží křupavé aspoň 99vteřin, dejte prosím vědět.

  • Dana Křížová | 4. 8. 2008 15:17

    Tak mi tu právě voní! Já tedy strouhám zeleninu na hrubo a rybu nechávám na kousky, máme to tak radši, ale jinak to bude určitě mňamka! A je vážně super, že to nemá kosti, klasickou rybí musím dětem hoooodně kontrolovat, tady je to bez práce :o)

  • Jana Mojžíšová | 24. 11. 2007 15:45

    Díky za tip, mytí nádobí taky není moje oblíbená činnost :-) Já kupuju mraženého pangasia přímo v rybárně a vždycky požádám o ty menší, taky bývají méně tuční.

  • Jana Kozlová | 24. 11. 2007 10:37

    Dělám to podobně, na másle přidám zeleninu na to mouku prosmažím přilévám pomalinku studenou vodu když mám hustotu akorát dám zavařit přidám pangasia. Když je měkky rozdrolím v polévce štouchadlem na brambory. Takže je to rychlejší s menším množstvím nádobí. Polévka všem chutna a co se týče kosti máte pravdu muže tuto rybu i malé dítě navíc je velice chutná. Nedoporučuji ale kupovat moc pangasia v průhlednem obale bývá velice mastný ale ve sparu jej mívají s nějaké firmy nemohu si vzpomenout přesně ale ten je vynikající a nemá tolik tuku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Muškátový oříšek Pangasius Petržel Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

80
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
57
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
44
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact