Vajíčková pomazánka je jednoduchá a rychlá klasika, kterou si obvykle spojujeme s obdobím velikonoc, pochutnat si na ní však lze v průběhu celého roku. Spolu s čerstvým pečivem se hodí jak ke snídani, svačině nebo třeba jako lehčí večeře.
Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici a pepř.
Jemnou pomazánku vložíme na chvíli do lednice a podáváme s vekou, bagetou či celozrnným pečivem - ideální v kombinaci s hlávkovým salátem jako lehká večeře v horkých letních dnech.
Velmi se mi líbí tento recept přesně tak jak je, tak, jak je psáno v komentářích, bych ho určitě "nevylepšovala".
Jednoduchý, s dobrými vejci a máslem z trhu je to mňamka. Jen pryč od taveňáků a majonéz :-!
LP
|21. 2. 2007 08:22
a co třeba máslo, vajíčka na tvrdo,cibuli na kostičky,hořčice,sůl,pepř? Taky dobré.
Jana V.
|22. 11. 2006 13:58
Dávám místo klasického másla pomazánkové a 2 tavené sýry nízkotučné.
Pavlína Hubíková
|22. 11. 2006 00:18
já dávám místo klasického másla máslo pomazánkové, je to výborné. Vyzkoušejte
Klárka
|6. 6. 2006 18:31
Dala jsem místo másla majonézu a pomazánka je vynikající. Recept mi moc pomohl, chválím. Mňam :o)
Míša
|20. 2. 2006 15:59
Myslím si že s tou majonézou je to lepší.Jinak je tato pomazánka O.K chválím.
lukas pejpal
|5. 9. 2005 00:31
misto masla je mozno pridat majonezu, pomazanka tim rozhodne neutrpi :-)