Nastrouhanou mrkev společně s plátky řapíkatého celeru(nebo nastrouhaného kořenového) a jemně pokrájeným salámem orestujeme na lžíci másla. Pak přidáme nasekaný česnek, přilijeme cca 6 dl vody nebo vývaru a krátce povaříme. Do polévky nakonec přidáme uvařenou rýži, posekanou petrželku nebo pažitku, necháme prohřát a dochutíme solí, pepřem. Podáváme.
Hledala jsem nějakou snadnou polévku, ve které bych upotřebila zbytek vařené rýže a která "nevyžadovala" žádné extra ingredience, poněvadž jsme řešili nouzovou situaci a neměli jsme moc surovin.
Trvanlivý salám jsem tak nahradila točeným salámem a mrkev a celer mraženou zeleninovou směsí - a polévka byla i tak dobrá - lehká a díky česneku pikantní, takže ji v budoucnu nebudu dělat jen v nouzi :-)).
Děkuji autorce za recept.
Hledala jsem nějakou snadnou polévku, ve které bych upotřebila zbytek vařené rýže a která "nevyžadovala" žádné extra ingredience, poněvadž jsme řešili nouzovou situaci a neměli jsme moc surovin.
Trvanlivý salám jsem tak nahradila točeným salámem a mrkev a celer mraženou zeleninovou směsí - a polévka byla i tak dobrá - lehká a díky česneku pikantní, takže ji v budoucnu nebudu dělat jen v nouzi :-)).
Děkuji autorce za recept.