• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rychlá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks hovězí maso (Libové plátky)
    • 2
      ks cibule
    • 2
      sklenice zelenina
    • 1
      ks mléko (Neslazené)
    • 1
      lžíce hladká mouka (Na zahuštění)
    • 1
      lžíce polohrubá mouka (Na zahuštění)
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

1
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme v robotu, nebo propasírujeme. V hrnku rozmícháme dohladka smíchané oba druhy mouky se smetanou (šlehačkou, popř. stačí i neslazené mléko), za stálého míchání vlijeme do rozmixované (a znovu ohřáté) omáčky a necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne. Podle chuti přisladíme cukrem a vložíme zpět maso. Recept je velice jednoduchý i pro ty, kterým se klasická svíčková nedaří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 26. 2. 2017 12:09

    já to podle tohoto receptu dělám pořád, ještě přilévám před vařením vodu, protože dávám více masa , nechávám maso alespoň dva dny projít v lednice v halali omáčce a naši rodině to chutná hodně

  • Helmut | 19. 2. 2017 08:52

    Hlavně že vy jste všichni šéfkuchaři :-D když se to někdo nazval rychlá svíčková, má to asi své důvody. Inteligenti. Chtěl bych ochutnat tu vaší svíčkovou

  • karibic
    karibic | 23. 1. 2016 15:20

    nic horsiho jsme nejedli, to je propadak co nema se svickovou co delat

  • Lenka | 21. 11. 2015 22:09

    Souhlasim - cele halali je do svickove z ni udela presolenou a kyselou hruzu. Taky jsem si nakonec dodelala zaklad z jedne mrkve a kousku celeru a pak to bylo fajn. Cukr jsem nadaval, ale standardne bobkovy list, nove koreni a nakonec dochutit peprem... ;-) Maso jsem varila v omacce v papinaku. Rozhodne bych nesmazila....

  • zombicka | 13. 3. 2015 12:06

    no podle receptu jsem to zkusila a docela si nedovedu představit, nalét tam nálev z halali, i když jsem halali zcedila, tak konečná omáčka byla dost kyselá chutí nic moc, abych to zachránila, nastrouhala jsem mrkev, uvařila ji v mikrovlnce, rozmixovala, přidala do omáčky, povařila a teprve poté jsem byla s chutí celkem spokojená

  • Milena | 24. 2. 2012 21:03

    Dělám ji stejně, ale místo mouky se smetanou dávám máslovou jíšku, ta to zjemní

  • Nikol | 19. 1. 2012 18:53

    Rychlou "svíčkovou" vařím velmi podobně, jen maso nesmažím na oleji ale na vypečené slanině, nebo alespoň slaninu (špek) přidám k masu, po tom co se maso zatáhne jí vyndám. Dodá to omáčce výraznější chuť. Nálev z halali do omáčky nedávám. A na dokyselení je místo octa lepší citron, nebo klasická citronka.

  • dajaaaaa
    dajaaaaa | 17. 3. 2011 18:58

    prominte ale to opravdu se svickovou nemelo nic spolecneho ale zachranila sem situaci pridala lak z okurek a okurky a byla z toho vynikajici znojemska pritel ji miluje ale svickovou to ani nepripomina

  • dajaaaaa
    dajaaaaa | 17. 3. 2011 17:25

    tak jsem to dovarila.....uvidime

  • Marta Kropáčová | 10. 6. 2009 09:29

    Zkuste priste ten nalev zcedit a zasypat maso jen tou zeleninou.Tou zbyvajici vodou pak jen dochucuji a verte,nekdy ji tam nakonec dam vsechnu.

  • Marrianna Sa--- | 10. 6. 2009 09:11

    Tak já nevím, vždy jsem se bála svíčkové a tak mě nadchl tento recept, který je podle ostatních jednoduchý a výborný. Dělala jsem ji přesně podle receptu, ale bohužel nikomu nechutnalo - po konzultaci s profesionálním kuchařem mi bylo řečeno, že to bylo určitě tím nálevem. S pravou svíčkovou to vůbec nemá chuťově nic společného - ten nálev tam je opravdu hrůza.

  • Petra Sobková | 17. 2. 2009 17:52

    rychlá, jednoduchá a moc dobrá. Díky

  • Alena Boukalova | 30. 9. 2008 19:49

    fakt výborný recept,též jsem dělala svíčkovou tento víkend poprvé a to mi je 27,měla jsem z ní vždy strach,že se nepovede a bylo to zbytečné,přidala jsem tedy též mrkvičku a i přisladila,no prostě super,svíčková měla úspěch,moc,moc díky :-)))

  • Lenka P | 24. 3. 2008 13:50

    Paráda. Jsem ráda, že jsem tenhle recept objevila. Dnes to byla moje premiéra a díky tak jednoduchému receptu, jsem obstála. Sice to bylo víc kořeněné, ale pro příště vím, že mám koupit smetany aspoň dvě a nebo to dělat jen z malé skleničky, ke které přidám nekořeněnou zeleninu. Koupila jsem si tu velkou, protože v zadání jsou 2 (tipovala jsem malé) a asi toho bylo víc než dost. Přistrouhala jsem do toho i čerstvou mrkev, tak to mělo pěknou barvičku a nemusela jsem to ničím zahušťovat. Což mě taky mile překvapilo. No a masino jsem večer prošpekovala tak jako na klasickou a taky to bylo znát. Moc děkuji.

  • Valerie pit | 23. 11. 2007 16:04

    Je opravdu dobrá. Mohu doporučit.

  • Tomáš Nečina | 2. 10. 2007 20:23

    Paráda,teď jsem jí zbouchal s pěti knedlama a je to delikatesa.5 let jsem se k tomu odhodlával ale teď už vím,že svíčková není TABU.Díky za tento recept.

  • Lucie Medlínová | 8. 9. 2007 13:35

    Vyzkoušela jsem recept a musím uznat, že je to paráda. Byla to moje premiéra svíčkové. Je mi 23 a do teď ji vařila mamina, babička, no prostě všichni ostatní, jen já myslela, že bez ní mohu žít...ale nemohu, vdala jsem se a ejhle, přišla objednávka na svíčkovou :-) Takže všem doporučuji, protože je to rychlé a jednoduché a přitom táááááák dobré. Díky. Lucka

  • Eva P | 17. 5. 2007 16:57

    Dekuju moc za radu,urcite vyzkousim.Manzel bude nadseny ze svickove.Bude to totiz moje premiera-tak drzte palce,snad to zvladnu.Diky

  • Anonym | 17. 5. 2007 06:58

    Je to stterilovaná kořenová zelenina s divokým kořením.Lze připravit i doma - mrkev,petržel,celer -nakrájet či nastrouhat,přidat sůl,pepř,bobkový list,¨nové koření,trošku octa a cukru - to není úplně nutné,ale konzervuje to.Vše do sklenic a sterilizovat - 85C cca 20 minut.Poměr zeleniny dle chuti nebo 1:1:1.Cibuli bych nedávala - kvasí a může znehodnotit výrobek.Pokud nelze připravit konzerva - dejte vše syrpové dle návodu výše a duste společně s masem do měkka.Ať se povede.

  • Eva | 16. 5. 2007 20:25

    Chtela bych zkusit svickovou,jenze ziji v zahranici a halali neznam.Muzete mi upresnit co to je za sterilizovanou zeleninu to halali/ Diky moc EVA

  • Pavla Bergerová | 28. 4. 2007 08:23

    Myslela jsem si, že svíčkovou nikdy nesvedu, ale podle tohoto receptu velmi rychlé, jednoduché a výborné. DOPORUČUJI.

  • Hana | 22. 4. 2007 10:58

    Super rychlé, ale musí se to pořádně osladit.

  • Ayame | 3. 9. 2006 20:59

    Výborná, povedla se na jedničku, ještě jsem přidala pár kuliček jalovce a nového koření, také dva bobkové listy a nemusela jsem ani přislazovat.Jinak přistrouhání mrkví je výborný nápad, omáčka pak dostane opravdu hezkou barvu, děkuji Petře za tip :-)

  • Petra | 29. 6. 2006 11:11

    Dělám jí podobně už dlouho, jen nepoužívám cibuli .. a přistrouhám tam tak tři velké mrkve pro barvu a přidám špetku tymiánu .. a vůbec nesladím

  • Milan Navratil | 23. 2. 2006 14:56

    jdu na to tak jsem zvedav

  • NUCENEJ_VEJSEK | 6. 2. 2006 11:41

    renato hladova pridej tam jeste 10kg cukru a bude to OK

  • renata hladova | 13. 1. 2006 13:50

    chtela jsem se zeptat na presne mnozstvi toho cukru, pridala jsem asi 3 lzice a porad se mi to zda dost kysele, jinak OK, diky

  • Anonym | 13. 1. 2006 12:25

    je to vyborny, vyzkousela jsem ...a budu delat casto

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Mléko Polohrubá mouka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

55
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
40
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Rychlá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact