Do hrnce nalijeme tak 200-300 ml vody, přidáme mražený špenátový protlak a necháme na mírném ohni rozpustit. Postupně oloupeme česnek, který prolisujeme do již rozehřátého špenátu a přidáme bujón, všehochuť a pepř. Vše promícháme a necháme přijít k varu, poté přidámě kysanou smetanu a trochu smetany na vaření (nemusí být celá).
2
Dochutíme solí a necháme chvíli povařit. Nakrájíme si rohlík (já mam radši sojový, pěkně horký) nebo chléb, rozpálíme trochu tuku a opečeme do zlatova. Krutónky přidáme do talíře s polévkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
aninas
|20. 10. 2016 08:45
Jak je znamo, jisku nebo jakkoli pridanou mouku je potreba dobre povarit. Zda se mi zbytecne nejdrive varit spenat a pak pridat jisku a znovu varit kvuli mouce. Spenatu je na skodu dlouxze jej varit. Ja to delam obracene. Na maslo dam cibulku, mouku, udelam jisku, kterou zaleju vodou nebo vyvarem(pripadnenapul voda a mleko) a privedu k varu. Pak vhodim napul rozmrazeny spenat a necham mirne povarit. Za staleho michani pridam vejce a prolisovany cesnek. Samozrejme sul. Kdyz polevku vypnu pridam kostku masla. Podava se s kostickami osmazene housky.