V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah hrnku za stálého míchání a dle potřeby doředíme studenou vodou do potřebné hustoty. Povaříme asi 3 minuty a nakonec vmícháme prolisovaný česnek. Podáváme s rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
natka
|9. 5. 2015 08:05
Chutnala mi byla vyborna <3 ale 5 stroužku česneku bylo moc a nebylo to k jezerní 8-) jinak vyborne :-) :-) :-)
Michal
|14. 6. 2014 11:36
Omáčku dělám pouze ze sojovky, vody, solamylu, cukru, octa a oleje v množství napsanem výše a vsem moc chutná. :-)
Martina
|14. 10. 2013 16:30
Je skvělá <3 5 stroužků česneku se mi zdá moc... mě stačil jeden. Nevím jestli by to s těma pěti bylo vůbec poživatelné :-$ ale jinak super !!! Dávám si s nudlemi, zeleninou a ananasem. mňamka
Martin
|5. 4. 2013 13:50
Zkuste, jako já, přidat med, při první zkoušce se mi tam něco nezdálo, ale med to zachránil a nemůžu si jí vynachválit.
Tereza
|1. 11. 2012 13:41
Omáčka podle receptu, jak je tady napsaný mě moc nenadchla. Podle mého názoru je tam dost sojové omáčky. Omáčka sama o sobě má dost "štiplavou" chuť. Sladkokyselou omáčku si představuji jinak.
didi
|23. 8. 2012 23:05
míň sojovky a česneku a více cukru a je ok
Veronika
|29. 2. 2012 13:07
Zkoušela jsem a moc nadšená nejsem. Na můj vkus příliš slané a nezdravé,ale hlavně bych to nenazvala sladkokyselou omáčkou. :-!