• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychlá quiche
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá quiche

autor: Barbara
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá quiche
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      balení listové těsto
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 300
      ml mléko
    • maso nebo salám
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme listové těsto a dáme do vymazané formy (může být dortová nebo i pekáč). Zeleninu nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi (kromě rajčat), pak dáme na těsto. K tomu můžeme přidat například na drobno nakrájená, osmahnutá kuřecí prsa, nebo párek či salám. Nakonec rozkvedláme vejce s mlékem (jako náhražka či doplnění se dá dát i jogurt, smetana či tvaroh), opepříme, osolíme, dáme trochu muškátového oříšku. Tím zalejeme zeleninu a dáme tak na dobrou půl hodiny do trouby. Na vrch můžeme zasypat strouhaným sýrem.
2
Variace: do quiche se dá dát vlastně cokoliv z ledničky - třeba nejrůznější sýr (kozí, niva, balkán) nebo i houby, předvařená brokolice či květák. Také u masa je možná obměna, ráda dělávám i kombinaci špenát-losos.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Quiche

Quiche

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 1. 6. 2012 13:01

    Je to výborné :-) opravdu rychlé a to ,že se nemusím patlat s křehkým těstem, je pro mne jen plus :-) Na kalorickou bombu si zajedu do francie a na večeři bez masa a se salátkem se tohle výborně hodí :-)

  • Lucie Jiránková | 29. 1. 2010 23:15

    K poznámce paní Veroniky, základem tradiční quiche sice je křehké těsto a vejce a smetana, ale ta smetana má být 48% což tady u nás myslím těžko seženete, jestli vůbec. Jelikož je to pak velmi tučné jídlo, sami francouzi nebo třeba britové si jídlo odlehčují a používají raději smetanu (10-12%) nebo právě mléko. Jinak proč si jídlo neobměnit k obrazu svému a svých zásob a nepoužít právě uváděné listové těsto a to mléko. Dobrou chuť je to fakt bašta.

  • Saša | 26. 7. 2007 23:13

    Dobrý den, včera jsem vařila a bylo to výborné, nedávala jsem žádné maso, ale příště zkusím třeba s naloženým Šmakounem, děkuji za recept!!!

  • Barbara | 22. 2. 2006 14:20

    to souhlasim, ale proto se to jmenuje rychla quiche a ne opravdova.

  • Veronika Zemanova | 11. 2. 2006 15:04

    Zakladem quiche rozhodne neni listove testo, ani mleko, nybrz krehke testo, tekuta smetana a vejce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Listové těsto Maso Mléko Paprika Rajčata Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

37
Česnečka s tvarůžky
Česnečka s tvarůžky
31
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
28
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
26
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
24
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Rychlá quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact