Krémové polévky jsou velmi oblíbené a receptů na ně není nikdy dost. Tato neotřelá kombinace červené řepy, fenyklu a vařených vajec vás jistě nejen zasytí, ale také navodí příjemnou podzimní atmosféru.
Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou předvařenou řepu, zalijte vývarem a vařte tak 5 minut.
Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 10 minut, poté zchlaďte proudem ledové vody, oloupejte a nastrouhejte.
3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vmíchejte smetanu, už ji ale nevařte, jen prohřejte. Dochuťte solí a pepřem. Polévku rozdělte do misek, zakápněte olejem, přidejte nastrouhané vejce a sezam. Pokud máte fenykl s natí, můžete jí polévku ozdobit.