• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krémové polévky jsou velmi oblíbené a receptů na ně není nikdy dost. Tato neotřelá kombinace červené řepy, fenyklu a vařených vajec vás jistě nejen zasytí, ale také navodí příjemnou podzimní atmosféru.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks fenykl
    • slunečnicový olej
    • 500
      g červená řepa předvařená
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml smetana 12%
    • 1
      lžíce sezamové semínko
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou předvařenou řepu, zalijte vývarem a vařte tak 5 minut.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 10 minut, poté zchlaďte proudem ledové vody, oloupejte a nastrouhejte.
3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vmíchejte smetanu, už ji ale nevařte, jen prohřejte. Dochuťte solí a pepřem. Polévku rozdělte do misek, zakápněte olejem, přidejte nastrouhané vejce a sezam. Pokud máte fenykl s natí, můžete jí polévku ozdobit.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci zakoupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řepná polévka s křenem

Řepná polévka s křenem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD Vegetariánské a zdravé
Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Mixování Dietní Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Fenykl Pepř mletý sezamové semínko Slunečnicový olej Smetana 12% Sůl Vejce Zeleninový vývar

Pórková polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Arabské kuře

Arabské kuře

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Pórková polévka

Poslední sledované recepty

28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Rychlá ovocná buchta - koláč
Rychlá ovocná buchta - koláč
Rychlá perníková roláda
Rychlá perníková roláda
Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky
Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky
Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Rychlá rybí polévka
Rychlá rybí polévka
Rychlá ředkvičková pomazánka
Rychlá ředkvičková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact