Rajčata opereme a spolu s mozzarellou je nakrájíme na tenší plátka. Vejce si vyklepneme do hrnku (nebo mističky) a vydličkou trochu rozšleháme. Rozpálíme si pánev a poté na ní vlejeme rozšlehaná vejce. Pánev není nutné vymazávat předem, ale kdo chce, pak doporučuji slablší plátek másla. Vejce trošku osolíme (podle chuti).
2
Po minutce či dvou na jednu polovinu poklademe napřed plátky rajčat a na ně dáme poté mozzarellu. Vše opět trochu posolíme a opepříme. Poté překlopíme druhou polovinou omelety a mírně přitlačíme obracečkou k sobě. Necháme chvíličku zapéct, aby se mírně roztekl sýr. Přendáme na talíř a dozdobíme na povrchu kečupem (doporučuji doopravdy kvalitní kečup, protože méně husté a spíše kyselejší výrobky pokazí chuť sýru uvnitř omelety).