Hustá polévka ze sterilovaných červených fazolí a nakládaných loupaných rajčat, ochucená zakysanou smetanou se špetkou chilli, je nejlepší s čerstvým koriandrem a kapkou limetkové šťávy, doplněná křupavými kukuřičnými nachos.
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, orestujte cibuli, přidejte česnek a po chvíli vlijte krájená rajčata a vývar. Vařte asi 5 minut a základ na polévku rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte fazole a vařte ještě asi 5 minut. Dochuťte solí, pepřem a špetkou sušené chilli papričky.
Do zakysané smetany vmíchejte podle chuti chilli pastu. Polévku rozdělte do misek, přidejte ochucenou smetanu a listy koriandru. Dochuťte limetou a podávejte s nachos.
Nevím jak vás napadl olivový olej do mexické polévky-proti gustu.... ale úplně jste zapomněla sladit, protože rajčata jsou po uvaření kyselá-v mexické kuchyni se přidává cukr už do základu někdy i do masových jídel když se potom přidávají rajčata