• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá mandarinková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá mandarinková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks mandarinky nejlépe bez pecek, jinak vypeckovat
    • 0,75
      šálek olej
    • 2
      ks vejce
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      šálek cukr
    • 3
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru dáme 2 vejce, 4 oloupané mandarinky a 2 omyté mandarinky i s kůrou (bez pecek), 3/4 šálku oleje. Rozmixujeme a přidáme 3 a 1/2 šálku mouky, 1 a 3/4 šálku cukru a prášky do pečiva. Promícháme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Dáme péci do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martinaur | 6. 3. 2023 19:11

    Tak jsem dopekla dala jsem pouze 2 hrnky mouky 1 prášek do pečiva 3 vejce a místo cukru med asi už to neni ona ale je famozní.

  • Milan | 16. 2. 2017 06:02

    No tři prášky do pečiva je moc a osobně bych to dal bez tý kůry,protože jak je napuštěná tím sajrajtem,tak bývá hořká - To radši přidejte citronovou kůru,nebo kandovanou apod...

  • Andra | 28. 2. 2007 08:15

    Nie som autor a ani som tento recept zatiaľ neskúšala. Ale túto buchtu by som piekla asi na 180° C (veľa záleží na rúre). Či je upečená najlepšie zistíte ak do nej zapichnete špajdlu. Ak je po vytiahnutí suchá, tak je koláč upečený. Ak sa nalepí na ňu cesto, tak ho treba ešte piecť.

  • Bety | 27. 2. 2007 14:18

    Prosím Vás můžete mi poradit, na kolik mám mít vyhřátou troubu a na kolik péct a jak dlouho? jsem v pečení nezkušená. Jak poznám, že je buchta hotová, aniž bych v ní musela rýt, Jo a ještě buchta má být uvnitř suchá nebo mazlavá po dopečení? Díky Bety

  • Pavlína Svitáková | 10. 2. 2006 14:21

    Včera upečeno.Je krásně nadýchaná,žluťoučká a voňavá.Chuť je mandarinková trošku nahořklá,ale v pořádku,je to po kůře z mandarinky.Dělala jsem ji ze 4 velkých mandarinek a z toho jen 1 byla neoloupaná.Strukturou připomíná litý perník,ale chuťově odlišné.Dávám 1.

  • vera vydrzelova | 6. 2. 2006 06:43

    To mne opravdu mrzi, ze se Vam ta buchta nepovedla. Mozna pro pani Hanu to chtelo pect o trosinku dyl, a pro pani Mishu, je to prece jenom "buchta", cili nic extrovniho. U nas doma maji "obyc" buchty vzdycky vetsi uspech nez ty nacancane. Takze se omlouvam, priste zkusim vymyslet neco specialnejsiho.

  • Hana | 31. 1. 2006 22:02

    Chtela jsem překvapit rodinu nějákým novým moučníkem a s tímto se mi to opravdu povedlo! Manžel i syn mi sdělili, že něco tak nedobrého jsem jim doposud nepředložila. Buchta vypadala na pohled velice hezky, ale chuťově opravdu nic moc-těsto se v ústech lepilo a připadalo mi to tím, že se mixují dvě mandarinky i se slupkou.ale nevím, zda je toto pravým důvodem oné nevalné chuti.

  • misha | 19. 1. 2006 08:11

    vyzkousela jsem a jsem trochu zklamana, vysla mi celkem normalni ceska buchta, asi jsem od takoveho exotickeho receptu cekala zajimavejsi chut

  • Alia | 10. 12. 2005 06:29

    Pani Jano, i kdyz uz mam recept vyzkouseny, tak me to nedalo a zkusila jsem to jenom s jednim praskem, a fakt to nejde. Byl to "zakalec" pozivatelne pouze se spoustou slehacky. Oni na jihu asi vi co delaji. Pod recept jsem se nepodepsala, protoze nejsem autor. Zkousela jsem to i s pomeranci (primerene podle vahy) a taky velky uspech. Buchta je nejlepsi tak pul dne rozlezena.

  • Alia | 10. 12. 2005 06:21

    Je to vyzkouseny recept me kamaradky z Uruguaye (jizni amerika), me se taky ty tri prasky do peciva zdaly moc, tak jsem dala min 3 rovne cajove lzicky. Tady je prasek do peciva baleny po 7 gramech, ale ono to asi vyjde na stejno. Je to opravdu tak, ono je to testo jinak hodne hutne a asi by to nebylo ono. Vyzkousela jsem, ochutnala jsem a fakt je to dobre. Pecu ve forme na "cake" takove te ctyrhrane.

  • Jana Wernischova | 10. 12. 2005 00:46

    Já bych to zkusila, mohlo by to být osvěžující, ale proč se skara bojím, jestli to není něčí vtip? Bez podpisu a na 3,5 sálku mouky hned 3 prášky do pečiva!Abych pak nedruhla troubu až do vánoc. Napiště k tomu ještě něco, autore, prosím, nebo kdo má už zkušenost. Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandarinky Olej Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
29
Bramborový guláš
Bramborový guláš
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact