• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá mandarinková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá mandarinková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks mandarinky nejlépe bez pecek, jinak vypeckovat
    • 0,75
      šálek olej
    • 2
      ks vejce
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      šálek cukr
    • 3
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru dáme 2 vejce, 4 oloupané mandarinky a 2 omyté mandarinky i s kůrou (bez pecek), 3/4 šálku oleje. Rozmixujeme a přidáme 3 a 1/2 šálku mouky, 1 a 3/4 šálku cukru a prášky do pečiva. Promícháme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Dáme péci do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martinaur | 6. 3. 2023 19:11

    Tak jsem dopekla dala jsem pouze 2 hrnky mouky 1 prášek do pečiva 3 vejce a místo cukru med asi už to neni ona ale je famozní.

  • Milan | 16. 2. 2017 06:02

    No tři prášky do pečiva je moc a osobně bych to dal bez tý kůry,protože jak je napuštěná tím sajrajtem,tak bývá hořká - To radši přidejte citronovou kůru,nebo kandovanou apod...

  • Andra | 28. 2. 2007 08:15

    Nie som autor a ani som tento recept zatiaľ neskúšala. Ale túto buchtu by som piekla asi na 180° C (veľa záleží na rúre). Či je upečená najlepšie zistíte ak do nej zapichnete špajdlu. Ak je po vytiahnutí suchá, tak je koláč upečený. Ak sa nalepí na ňu cesto, tak ho treba ešte piecť.

  • Bety | 27. 2. 2007 14:18

    Prosím Vás můžete mi poradit, na kolik mám mít vyhřátou troubu a na kolik péct a jak dlouho? jsem v pečení nezkušená. Jak poznám, že je buchta hotová, aniž bych v ní musela rýt, Jo a ještě buchta má být uvnitř suchá nebo mazlavá po dopečení? Díky Bety

  • Pavlína Svitáková | 10. 2. 2006 14:21

    Včera upečeno.Je krásně nadýchaná,žluťoučká a voňavá.Chuť je mandarinková trošku nahořklá,ale v pořádku,je to po kůře z mandarinky.Dělala jsem ji ze 4 velkých mandarinek a z toho jen 1 byla neoloupaná.Strukturou připomíná litý perník,ale chuťově odlišné.Dávám 1.

  • vera vydrzelova | 6. 2. 2006 06:43

    To mne opravdu mrzi, ze se Vam ta buchta nepovedla. Mozna pro pani Hanu to chtelo pect o trosinku dyl, a pro pani Mishu, je to prece jenom "buchta", cili nic extrovniho. U nas doma maji "obyc" buchty vzdycky vetsi uspech nez ty nacancane. Takze se omlouvam, priste zkusim vymyslet neco specialnejsiho.

  • Hana | 31. 1. 2006 22:02

    Chtela jsem překvapit rodinu nějákým novým moučníkem a s tímto se mi to opravdu povedlo! Manžel i syn mi sdělili, že něco tak nedobrého jsem jim doposud nepředložila. Buchta vypadala na pohled velice hezky, ale chuťově opravdu nic moc-těsto se v ústech lepilo a připadalo mi to tím, že se mixují dvě mandarinky i se slupkou.ale nevím, zda je toto pravým důvodem oné nevalné chuti.

  • misha | 19. 1. 2006 08:11

    vyzkousela jsem a jsem trochu zklamana, vysla mi celkem normalni ceska buchta, asi jsem od takoveho exotickeho receptu cekala zajimavejsi chut

  • Alia | 10. 12. 2005 06:29

    Pani Jano, i kdyz uz mam recept vyzkouseny, tak me to nedalo a zkusila jsem to jenom s jednim praskem, a fakt to nejde. Byl to "zakalec" pozivatelne pouze se spoustou slehacky. Oni na jihu asi vi co delaji. Pod recept jsem se nepodepsala, protoze nejsem autor. Zkousela jsem to i s pomeranci (primerene podle vahy) a taky velky uspech. Buchta je nejlepsi tak pul dne rozlezena.

  • Alia | 10. 12. 2005 06:21

    Je to vyzkouseny recept me kamaradky z Uruguaye (jizni amerika), me se taky ty tri prasky do peciva zdaly moc, tak jsem dala min 3 rovne cajove lzicky. Tady je prasek do peciva baleny po 7 gramech, ale ono to asi vyjde na stejno. Je to opravdu tak, ono je to testo jinak hodne hutne a asi by to nebylo ono. Vyzkousela jsem, ochutnala jsem a fakt je to dobre. Pecu ve forme na "cake" takove te ctyrhrane.

  • Jana Wernischova | 10. 12. 2005 00:46

    Já bych to zkusila, mohlo by to být osvěžující, ale proč se skara bojím, jestli to není něčí vtip? Bez podpisu a na 3,5 sálku mouky hned 3 prášky do pečiva!Abych pak nedruhla troubu až do vánoc. Napiště k tomu ještě něco, autore, prosím, nebo kdo má už zkušenost. Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandarinky Olej Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

72
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
30
Bábovkový dort
Bábovkový dort
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact