• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá mandarinková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá mandarinková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks mandarinky nejlépe bez pecek, jinak vypeckovat
    • 0,75
      šálek olej
    • 2
      ks vejce
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      šálek cukr
    • 3
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru dáme 2 vejce, 4 oloupané mandarinky a 2 omyté mandarinky i s kůrou (bez pecek), 3/4 šálku oleje. Rozmixujeme a přidáme 3 a 1/2 šálku mouky, 1 a 3/4 šálku cukru a prášky do pečiva. Promícháme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Dáme péci do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martinaur | 6. 3. 2023 19:11

    Tak jsem dopekla dala jsem pouze 2 hrnky mouky 1 prášek do pečiva 3 vejce a místo cukru med asi už to neni ona ale je famozní.

  • Milan | 16. 2. 2017 06:02

    No tři prášky do pečiva je moc a osobně bych to dal bez tý kůry,protože jak je napuštěná tím sajrajtem,tak bývá hořká - To radši přidejte citronovou kůru,nebo kandovanou apod...

  • Andra | 28. 2. 2007 08:15

    Nie som autor a ani som tento recept zatiaľ neskúšala. Ale túto buchtu by som piekla asi na 180° C (veľa záleží na rúre). Či je upečená najlepšie zistíte ak do nej zapichnete špajdlu. Ak je po vytiahnutí suchá, tak je koláč upečený. Ak sa nalepí na ňu cesto, tak ho treba ešte piecť.

  • Bety | 27. 2. 2007 14:18

    Prosím Vás můžete mi poradit, na kolik mám mít vyhřátou troubu a na kolik péct a jak dlouho? jsem v pečení nezkušená. Jak poznám, že je buchta hotová, aniž bych v ní musela rýt, Jo a ještě buchta má být uvnitř suchá nebo mazlavá po dopečení? Díky Bety

  • Pavlína Svitáková | 10. 2. 2006 14:21

    Včera upečeno.Je krásně nadýchaná,žluťoučká a voňavá.Chuť je mandarinková trošku nahořklá,ale v pořádku,je to po kůře z mandarinky.Dělala jsem ji ze 4 velkých mandarinek a z toho jen 1 byla neoloupaná.Strukturou připomíná litý perník,ale chuťově odlišné.Dávám 1.

  • vera vydrzelova | 6. 2. 2006 06:43

    To mne opravdu mrzi, ze se Vam ta buchta nepovedla. Mozna pro pani Hanu to chtelo pect o trosinku dyl, a pro pani Mishu, je to prece jenom "buchta", cili nic extrovniho. U nas doma maji "obyc" buchty vzdycky vetsi uspech nez ty nacancane. Takze se omlouvam, priste zkusim vymyslet neco specialnejsiho.

  • Hana | 31. 1. 2006 22:02

    Chtela jsem překvapit rodinu nějákým novým moučníkem a s tímto se mi to opravdu povedlo! Manžel i syn mi sdělili, že něco tak nedobrého jsem jim doposud nepředložila. Buchta vypadala na pohled velice hezky, ale chuťově opravdu nic moc-těsto se v ústech lepilo a připadalo mi to tím, že se mixují dvě mandarinky i se slupkou.ale nevím, zda je toto pravým důvodem oné nevalné chuti.

  • misha | 19. 1. 2006 08:11

    vyzkousela jsem a jsem trochu zklamana, vysla mi celkem normalni ceska buchta, asi jsem od takoveho exotickeho receptu cekala zajimavejsi chut

  • Alia | 10. 12. 2005 06:29

    Pani Jano, i kdyz uz mam recept vyzkouseny, tak me to nedalo a zkusila jsem to jenom s jednim praskem, a fakt to nejde. Byl to "zakalec" pozivatelne pouze se spoustou slehacky. Oni na jihu asi vi co delaji. Pod recept jsem se nepodepsala, protoze nejsem autor. Zkousela jsem to i s pomeranci (primerene podle vahy) a taky velky uspech. Buchta je nejlepsi tak pul dne rozlezena.

  • Alia | 10. 12. 2005 06:21

    Je to vyzkouseny recept me kamaradky z Uruguaye (jizni amerika), me se taky ty tri prasky do peciva zdaly moc, tak jsem dala min 3 rovne cajove lzicky. Tady je prasek do peciva baleny po 7 gramech, ale ono to asi vyjde na stejno. Je to opravdu tak, ono je to testo jinak hodne hutne a asi by to nebylo ono. Vyzkousela jsem, ochutnala jsem a fakt je to dobre. Pecu ve forme na "cake" takove te ctyrhrane.

  • Jana Wernischova | 10. 12. 2005 00:46

    Já bych to zkusila, mohlo by to být osvěžující, ale proč se skara bojím, jestli to není něčí vtip? Bez podpisu a na 3,5 sálku mouky hned 3 prášky do pečiva!Abych pak nedruhla troubu až do vánoc. Napiště k tomu ještě něco, autore, prosím, nebo kdo má už zkušenost. Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandarinky Olej Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Košovská specialita

Košovská specialita

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Marinované špízy

Marinované špízy

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

39
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
38
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
38
Stroganoff
Stroganoff
35
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
34
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact