• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá mandarinková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá mandarinková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks mandarinky nejlépe bez pecek, jinak vypeckovat
    • 0,75
      šálek olej
    • 2
      ks vejce
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      šálek cukr
    • 3
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru dáme 2 vejce, 4 oloupané mandarinky a 2 omyté mandarinky i s kůrou (bez pecek), 3/4 šálku oleje. Rozmixujeme a přidáme 3 a 1/2 šálku mouky, 1 a 3/4 šálku cukru a prášky do pečiva. Promícháme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Dáme péci do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martinaur | 6. 3. 2023 19:11

    Tak jsem dopekla dala jsem pouze 2 hrnky mouky 1 prášek do pečiva 3 vejce a místo cukru med asi už to neni ona ale je famozní.

  • Milan | 16. 2. 2017 06:02

    No tři prášky do pečiva je moc a osobně bych to dal bez tý kůry,protože jak je napuštěná tím sajrajtem,tak bývá hořká - To radši přidejte citronovou kůru,nebo kandovanou apod...

  • Andra | 28. 2. 2007 08:15

    Nie som autor a ani som tento recept zatiaľ neskúšala. Ale túto buchtu by som piekla asi na 180° C (veľa záleží na rúre). Či je upečená najlepšie zistíte ak do nej zapichnete špajdlu. Ak je po vytiahnutí suchá, tak je koláč upečený. Ak sa nalepí na ňu cesto, tak ho treba ešte piecť.

  • Bety | 27. 2. 2007 14:18

    Prosím Vás můžete mi poradit, na kolik mám mít vyhřátou troubu a na kolik péct a jak dlouho? jsem v pečení nezkušená. Jak poznám, že je buchta hotová, aniž bych v ní musela rýt, Jo a ještě buchta má být uvnitř suchá nebo mazlavá po dopečení? Díky Bety

  • Pavlína Svitáková | 10. 2. 2006 14:21

    Včera upečeno.Je krásně nadýchaná,žluťoučká a voňavá.Chuť je mandarinková trošku nahořklá,ale v pořádku,je to po kůře z mandarinky.Dělala jsem ji ze 4 velkých mandarinek a z toho jen 1 byla neoloupaná.Strukturou připomíná litý perník,ale chuťově odlišné.Dávám 1.

  • vera vydrzelova | 6. 2. 2006 06:43

    To mne opravdu mrzi, ze se Vam ta buchta nepovedla. Mozna pro pani Hanu to chtelo pect o trosinku dyl, a pro pani Mishu, je to prece jenom "buchta", cili nic extrovniho. U nas doma maji "obyc" buchty vzdycky vetsi uspech nez ty nacancane. Takze se omlouvam, priste zkusim vymyslet neco specialnejsiho.

  • Hana | 31. 1. 2006 22:02

    Chtela jsem překvapit rodinu nějákým novým moučníkem a s tímto se mi to opravdu povedlo! Manžel i syn mi sdělili, že něco tak nedobrého jsem jim doposud nepředložila. Buchta vypadala na pohled velice hezky, ale chuťově opravdu nic moc-těsto se v ústech lepilo a připadalo mi to tím, že se mixují dvě mandarinky i se slupkou.ale nevím, zda je toto pravým důvodem oné nevalné chuti.

  • misha | 19. 1. 2006 08:11

    vyzkousela jsem a jsem trochu zklamana, vysla mi celkem normalni ceska buchta, asi jsem od takoveho exotickeho receptu cekala zajimavejsi chut

  • Alia | 10. 12. 2005 06:29

    Pani Jano, i kdyz uz mam recept vyzkouseny, tak me to nedalo a zkusila jsem to jenom s jednim praskem, a fakt to nejde. Byl to "zakalec" pozivatelne pouze se spoustou slehacky. Oni na jihu asi vi co delaji. Pod recept jsem se nepodepsala, protoze nejsem autor. Zkousela jsem to i s pomeranci (primerene podle vahy) a taky velky uspech. Buchta je nejlepsi tak pul dne rozlezena.

  • Alia | 10. 12. 2005 06:21

    Je to vyzkouseny recept me kamaradky z Uruguaye (jizni amerika), me se taky ty tri prasky do peciva zdaly moc, tak jsem dala min 3 rovne cajove lzicky. Tady je prasek do peciva baleny po 7 gramech, ale ono to asi vyjde na stejno. Je to opravdu tak, ono je to testo jinak hodne hutne a asi by to nebylo ono. Vyzkousela jsem, ochutnala jsem a fakt je to dobre. Pecu ve forme na "cake" takove te ctyrhrane.

  • Jana Wernischova | 10. 12. 2005 00:46

    Já bych to zkusila, mohlo by to být osvěžující, ale proč se skara bojím, jestli to není něčí vtip? Bez podpisu a na 3,5 sálku mouky hned 3 prášky do pečiva!Abych pak nedruhla troubu až do vánoc. Napiště k tomu ještě něco, autore, prosím, nebo kdo má už zkušenost. Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandarinky Olej Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
27
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
25
Papriky plněné mletým masem
Papriky plněné mletým…
24
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact